Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη Βουλή.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης θα βρεθεί το θέμα της αλλαγής στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το θέμα έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να λέει σε συνέντευξή του πως τις αποφάσεις θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο και πως η «αγωνία της αντιπολίτευσης συνδέεται με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης».

«Αυτή την στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο» είχε πει ο κ. Τζανακόπουλος. Ωστόσο, συνέχισε, «υπάρχει μία έντονη φοβία και αγωνία της αντιπολίτευσης που συνδέεται με την προσπάθεια να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη. Εμείς δεν έχουμε καμία αγωνία».

Καλογήρου για Δικαιοσύνη: Να διακόψουμε το ζοφερό κλίμα σε ένα θέμα τόσο σοβαρό

Στην ανάγκη να διακοπεί «το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων» βασίστηκε η απόφαση για την επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, όπως εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου.

Για το θέμα αυτό, που έχει προκαλέσει οξεία πολιτική αντιπαράθεση, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5, FM», ο κ. Καλογήρου επισήμανε ότι «η απόφαση για την επιστολή» προς τον Κυρ. Μητσοτάκη για επιλογή του επόμενου πρόεδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς και των τριών αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας από το υπουργικό συμβούλιο μετά από συμφωνία με την αξιωματική αντιπολίτευση, «βασίστηκε στην ανάγκη να διακόψουμε αυτό το ζοφερό κλίμα που έχει δημιουργηθεί σε ένα θέμα τόσο σοβαρό όσο η επιλογή της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων».

Ακόμη, ο κ. Καλογήρου τόνισε ότι «όλη η διαδικασία που προηγήθηκε κινήθηκε σύμφωνα με τον νόμο και ο νόμος καθορίζει όλη τη διαδικασία στην οποία παραπέμπει το Σύνταγμα, προβλέπει την πρώτη φάση με διαδικασία προεπιλογών και μία επόμενη φάση τελικής επιλογής».