Ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γιάννης Αγγέλου, κατηγορείται για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Το κατηγορητήριο στηρίζεται στην απολογία της πρώην διευθύντριας της πολιτικής γης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταματίνας Μαντέλη καθώς και στις καταθέσεις έξι προσώπων που βρίσκονται σε υψηλά ιστάμενες θέσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κτηματική εταιρεία του δημοσίου.

Όλοι τους υποστήριξαν στην ανακρίτρια ότι οι ανταλλαγές εκτάσεων ήταν αποτέλεσμα κεντρικής κυβερνητικής επιλογής.

Επίσης επιβαρυντική είναι, σύμφωνα με τον skai, και η κατάθεση του πρώην υφυπουργό οικονομικών Πέτρου Δούκα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο οποίος είπε ότι τον Ιούνιο του 2004 του τηλεφώνησε ο κ. Αγγέλου και του ζήτησε να εξετάσει κατά προτεραιότητα την γνωμοδότηση του γνωμοδοτικού συμβουλίου δημοσίων κτημάτων.

Στο Γ. Αγγέλου έχει αναφερθεί και ο τέως νομικός σύμβουλος του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστόδουλος Μπότσιος, ο οποίος υποστήριξε ότι αν χρειαζόταν οι Μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος μπορούσαν να βάλουν τον Αγγέλου να τηλεφωνήσει στον Μπασιάκο, αφού φέρεται να του ασκούσε πιέσεις.