Ηλιόπουλος: Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό «άβατο» για τα Εξάρχεια

«Πρόβλημα δεν είναι ο Ρουβίκωνας αλλά οι νεοναζιστικές οργανώσεις που δρουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
7:40
11/01/2019
Ηλιόπουλος: Δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό «άβατο» για τα Εξάρχεια
41
loading

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, την πρωτεύουσα - για το αξίωμα του δημάρχου της οποίας θα είναι υποψήφιος με την «Ανοιχτή Πόλη» - τους μετανάστες, τα Εξάρχεια, τον Ρουβίκωνα, τον Ζακ Κωστόπουλο, τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας, αλλά και τη γνώμη του για τους συνυποψήφιους του, εκφράστηκε χθες βράδυ ο Νάσος Ηλιόπουλος, που τον γνωρίσαμε ως υφυπουργό Εργασίας και είναι πλέον υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων.

Μιλώντας στην εκπομπή Focus του Πάνου Χαρίτου στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η επίσκεψη της Άγγελας Μέρκελ, λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές και σε χρονική εγγύτητα με τις βουλευτικές εκλογές, δεν αποτελεί θεσμική υπέρβαση, στο μέτρο που η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής και οδεύει προς την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος στον βαλκανικό χώρο. Συγχρόνως, οι συντηρητικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί κατανοούν ότι υπάρχει ανάγκη ευρύτερης συνεννόησης στην Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος της άκρας Δεξιάς.

Τα κυριότερα σημεία των απόψεων που εξέφρασε ο Νάσος Ηλιόπουλος:

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «αποτελεί στρατηγική ήττα του εθνικισμού στα Βαλκάνια».

Η στάση του κ. Κ. Μητσοτάκη στο θέμα «τον φέρνει σε αντίθεση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τον καθιστά συνοδοιπόρο της Μαρίν Λεπέν και του Ματέο Σαλβίνι».

Η λύση του Μακεδονικού αναβαθμίζει τη χώρα. Θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή και θα επιτρέψει στη Θεσσαλονίκη να γίνει «πρωτεύουσα» των Βαλκανίων.

Για τις κυβερνήσεις μειοψηφίας: «Σε Ισπανία και Πορτογαλία υπάρχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας. Δεν είναι πρόβλημα οι κυβερνήσεις μειοψηφίας».

Για την Αθήνα: είναι η πόλη «στην οποία έχω γεννηθεί, σπουδάσει, αποκτήσει την πολιτική μου ταυτότητα. Γειτονιά μου είναι τα Πατήσια και ομάδα μου η ΑΕΚ. Οι γειτονιές είναι πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί και της Χρυσής Αυγής. Οι γειτονιές είναι πιο ασφαλείς με ηλεκτροφωτισμό, δυναμικούς κατοίκους και σφύζουσα εμπορική δραστηριότητα».

Για την τοξικοεξάρτηση: «πρεσβεύουμε μια διαφορετική πολιτική. Αυτήν που δεν θα διώκει τον χρήστη και μέχρι να μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης θα του επιτρέπει χρήση σε προστατευόμενο χώρο. Έτσι θα εκλείψουν προβλήματα υγείας και οι εικόνες αθλιότητας που βλέπουμε σήμερα στις πιάτσες».

Για τους μετανάστες: «Οι μετανάστες που ήρθαν τη δεκαετία του 1990, δημιούργησαν μια νέα εικόνα στην πόλη, την έκαναν μητρόπολη. Το λυντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, μέρα μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, με τον κόσμο να παρακολουθεί χωρίς να παρεμβαίνει και την αστυνομία να μη βοηθά ώστε να παραμείνει ο άνθρωπος ζωντανός, ήταν μια τομή για την πόλη. Μια τομή που έδειξε ότι η ανοχή συμβάλλει στην ασφάλεια».

Για τα Εξάρχεια: «δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό "άβατο". Άβατο θα κάνει κάποια στιγμή το Κέντρο η κτηματαγορά, που αγοράζει πολυκατοικίες για τις μετατρέπει σε διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης».

Για τον Ρουβίκωνα: «Δεν θεωρώ ότι είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα. Λέγονται τόσα πολλά γι' αυτόν και τόσα λίγα για τις νεοναζιστικές οργανώσεις που δρουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις... Ομως αυτές είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τη Δημοκρατία».

Για την άκρα δεξιά: «Όλοι φέρουν ευθύνη για την παρουσία ναζιστικού κόμματος στην ελληνική Βουλή. Η Αριστερά δεν έχει τον ίδιο βαθμό ευθύνης με αυτούς που το έχουν νομιμοποιήσει και συνδιαλέγονται με τα αιτήματά του -όπως π.χ. ότι "η κυβέρνηση πούλησε το μακεδονικό", κατά το "Η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία". Ομως, το κρίσιμο για την Αριστερά είναι να λύσει τα κοινωνικά προβλήματα. Η άκρα Δεξιά τρέφεται από την εγκατάλειψη».

Για τα εργασιακά: «Αισθάνομαι περήφανος που πέρασα από την Επιθεώρηση Εργασίας. Είναι μια υπηρεσία με καταπληκτικούς ανθρώπους. Οταν είχα αναλάβει, ένας ελεγκτής που μου είχε αφηγηθεί πως πήγε για έλεγχο στη βιομηχανική ζώνη του Βόλου και ένας εργοδότης τον έλουσε με βενζίνη, λέγοντάς του πως αν προχωρήσει σε κύρωση, θα του βάλει φωτιά».

Για την ανεργία: «Σχεδιάσαμε για πρώτη φορά προγράμματα για 26.000 νέους επιστήμονες. Ήδη 11.500 εργάζονται σε προγράμματα και δράσεις με συγκεκριμένες στοχεύσεις. Η ομάδα θα ολοκληρώσει το σχέδιο τον ερχόμενο Οκτώβριο».

Για τους νέους και την κοινωνική ασφάλιση σήμερα: «Δεν έχω ένσημα, διότι όταν είσαι 30 ετών, έχεις κάνει σπουδές, έχεις στη μέση ένα διδακτορικό και έχεις εμπλακεί στα κοινά, δεν έχεις χρόνο για ένσημα. Κι επίσης ανήκω σε μια γενιά, που δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτήσει ένσημα».

Για την απλή αναλογική: «θα δημιουργήσει πρόβλημα στις νέες αυτοδιοικητικές αρχές, στο μέτρο που το πολιτικό προσωπικό δεν είναι εκπαιδευμένο στον διάλογο. Στην πραγματικότητα, είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς επιδοκιμάζουμε τις συγκλίσεις και προεκλογικά. Θα κάνουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και μακάρι να υπάρξουν συγκλίσεις. Η νομή της διαχείρισης του δήμου δεν αφορά τους πολίτες».

Για τον Κ. Μπακογιάννη: «Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω τι λέει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Παρουσίασε ένα πολύ φιλελεύθερο προφίλ (...). Πρότεινε να μετατρέψουμε τη δημοτική αστυνομία σε όργανο καταστολής, κάτι που είναι εντυπωσιακό να το ακούς από άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης».

Για τον Π. Γερουλάνο: «Είναι συνεχιστής της παράδοσης της σημερινής δημοτικής αρχής, η οποία εξελέγη το 2010 προκειμένου να μπει ένα τέλος στις προηγούμενες διοικήσεις - Μπακογιάννη, Κακλαμάνης - που δημιούργησαν έλλειμμα 200 εκατ. ευρώ. Ομως, η εξέλιξή της είναι ένα βαρίδι για τον ίδιο».

Για τον Ν. Σοφιανό: «Γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Αυτοδιοίκησης στην Αθήνα. Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει δώσει πάρα πολλές μάχες και έχει καταφέρει να φέρει αποτελέσματα».

Για το ποιο θα θεωρήσει καλό αποτέλεσμα: «Ικανοποιητικό αποτέλεσμα για εμάς θα είναι όποιο μας δώσει τη δυνατότητα να αισθανόμαστε ότι υπηρετούμε την πόλη. Δεν μπαίνουμε σε μια μάχη για την κεντρική σκηνή, αλλά σε μια μάχη για τις γειτονιές, στις οποίες έχουμε περάσει τη ζωή μας και την συνεχίζουμε...».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

41
σχόλια
 1. avatar Αξυριστος

  Τρίχες !!!!

 2. avatar Και μόνο από αυτό που είπε

  Ότι στα 30 «δεν είχε χρόνο για ένσημα» καταλαβαίνουμε την κατηγορία αυτή των ανθρώπων που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να τα ξύνουν μια ζωή και να τους ζουν άλλοι απο τη δουλειά τους για να καλοπερνάνε τσάμπα και να αραδειάζουν καθημερινά ένα σωρό αρλούμπες.( χαρακτηριστικό παράδειγμα όλα τα μέλη της παρούσας κυβερνησης και πολλοί απο προηγούμενες).Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και να προσπαθήσουμε να τους εξαφανίσουμε απο αυτήν την κοινωνία,όπως έχουν χαθεί απο πολλές άλλες κοινωνίες του δυτικού κόσμου,ως παράσιτα.

 3. avatar Τι λες….

  Μας γέμισες τρίχες..!!!!! ΑΝΤΕ .... ΞΥΡΙΣΟΥ..!!!

 4. avatar ποτε ξανα αριστερα.

  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΈΧΕΙ.

 5. avatar megaloagroths

  αβατο του λες ναζιστες λεει,πρ[...] του λες ναζιστες ξαναλεει
  μιλαμα για καμενο κομμουνι

 6. avatar Αγραφιώτης

  Ρε νουμερο μονο οι συγγενεις σου θα σε ψηφισουν!!!Εισαι χαμένος απο χέρι!!!

 7. avatar La Makhnovtchina

  Έχεις αρχίσει και καις λαδάκια!
  πρόσεξε θα εκραγείς!
  Υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κατεβαίνεις ή υποψήφιος αναρχικός στην καινούργια συνιστώσα των Εξαρχείων;;;;;

 8. avatar Πρωτοβουλία πολιτών: Ελευθερώστε τα Εξάρχεια από την αριστερά

  Το πρόβλημα είστε εσείς και οι εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις της αριστεράς.
  Επί τέλους να τεθεί η αριστερά εκτός νόμου, να ανασάνει αυτός ο τόπος ελεύθερα!

 9. avatar Ούστ ξεφτίλες!

  Άβατο είναι μόνο για τους ακροδεξιούς και τους φασίστες! Προφανώς οι ακροδεξιοί τρόληδες το γνωρίζουν.

 10. avatar laz

  Εγώ θέλω να του συμβεί τίποτα στα Εξάρχεια και να καλέσει την αστυνομία.....Να δω πόσο θα περιμένει.χεχεχεχε..
  Στα Εξάρχεια παρεμπιπτόντως δεν δρα καμία νεοναζιστική συμμορία....ακροαριστερές αναρχικές συμμορίες δρουν.
  Για μένα για να μη παρεξηγιόμαστε....όλα τα άκρα το ίδιο φασιστικά είναι....

 11. avatar ΑΩ12

  Εαν περασεις στον β' γυρο εσύ, ελα και πες μου! Παρε κανενα γυρο κοτόπουλο καλύτερα, θρασύτατε!

 12. avatar Mofos

  Κούνια που σε κούναγε παλιογιάπη!Πού ζεις βρε άσχετε!Οι νοσταλγοί του Στάλιν που σπάνε τα κρεοπωλεία και βάζουν βόμβες τι είναι;Ευλογία;

  1. avatar στη ζυγαρια

   τη δικια σου η τζαμαρια του κρεοπωλειου ειναι ιδια με τα πογκρομ των φασιστων στον αγιο παντελεημονα;;; αντε βλαχο γυρνα στην καλυβα σ που θες να σχολιασεις κιολας

   1. avatar γελοίε

    Τη Μαρφίν τη θυμάσαι; Θες να μιλήσουμε για άπλυτη αριστερή βία και αριστερό φασισμό; έχεις το θράσος να μοιράζεις και ''άδειες σχολιασμού''...

 13. avatar Ν.Σ.

  Τώρα σοβαρά, πιστεύεις ότι θα φτάσεις δεύτερο γύρο ????

 14. avatar moot

  Για κάνε πως πας στα Εξάρχεια [...] να δούμε τι θα γίνει.

 15. avatar Nick fr

  Καραγκιοζιλίκια.

 16. avatar Φευγάτος ?

  ΠΟΥ είδε τους Νεοναζί ρε Ο άνθρωπος?? ΣΤΟΝ τόπο αυτόν έχουμε ΠΑΤΡΙΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

  1. avatar εχουμε και αναλφαβητους

   επισης, αμορφωτους, ανιστορητους κ κατι γιδια σαν εσενα

 17. avatar Χχαχαχαχαχα

  Τι θα έλεγε ο παλιο[...];

 18. avatar Φωτορεπόρτερ

  Ο 'δεν έχω ένσημα' ασχολείται με τα κοινά χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ. Ήταν και στην επιθεώρηση εργασίας...

  1. avatar Douskas John

   Ενω ο μπακογιάννης ? Ο γερουλάνος ?

 19. avatar Μας δουλεύει…

  «...Ειμαι 30 χρόνων.Δεν είχα χρονο για ένσημα...» Ρε ουστ από δω τεμπελχανά ( που λένε και στο χωριό μου) χαχαχα

  1. avatar Douskas John

   Κάτσε στο χωριό σου λοιπόν .

   1. avatar Το σχόλιο αφορά

    Όλους όσους στα 30 και πάνω δεν είχαν χρόνο για ένσημα.Και εσείς σε αυτήν την κατηγορία ανήκετε? John Ksistas?

 20. avatar aaaaaaaa

  οποιος είναι πεαραβατης του νομου ειτε αριστερος είναι ειτε δεξιος ειτε μεσος είναι ένα και το αυτό ,,,λιγοτερο κακο κανει ο ρουκοβικωνας η ο ταδε? μην δημιουργούμε διχονοια ανευ λογου,αλλωστε δεν βρισκόμαστε στο 1945

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει