«Όταν το κόμμα στο οποίο ανήκεις, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι στην εξουσία, η θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, για την οποία προβλέπονται ορισμένα πράγματα και εκ του καταστατικού, αποκτά ιδιαίτερη σημασία» δήλωσε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ ο Νικήτας Κακλαμάνης, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του να διεκδικήσει τη θέση.

«Ανεξάρτητα πότε είναι οι εθνικές εκλογές, έχουμε όμως γνωστές εκλογές τον Ιούνιο του 2014, είναι οι περιφερειακές, οι δημοτικές και οι ευρωεκλογές. Δύο χρόνια, δεν είναι τόσο πολύς χρόνος για ένα κόμμα, το οποίο θέλει να πάει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να έχει επιτυχίες σ’ εκείνες τις εκλογές. Το δεύτερο στοιχείο, κατά την άποψή μου, είναι ότι έχει πολιτικό κατ’ εξοχήν ρόλο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, όταν το κόμμα σου είναι στην κυβέρνηση και προς τα έσω και προς τα έξω. Προς τα έξω στηρίζοντας την κυβέρνηση, εκεί που πρέπει, και προς τα έσω κάνοντας εκείνες τις πολιτικές διεργασίες ώστε να κάνεις το κόμμα σου ελκυστικό σε λαϊκά στρώματα και στον αστικό πληθυσμό», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης.

«Είμαι κοινοβουλευτικός χρόνια και ξέρω ότι πολλά πράγματα, όταν ειδικά συμβαίνει το πρωτοφανές πείραμα για την Ελλάδα να υπάρχει τρικομματική κυβέρνηση, το να πας να πεις διαλύω την κυβέρνηση γι αυτό, το βλέπω είναι ζόρικο» είπε όταν ρωτήθηκε για το νόμο Ραγκούση για το μεταναστευτικό.