Το ηχηρό μήνυμα ότι η Ελλάδα πλέον, από τις 21 Ιουνίου και μετά, πατάει γερά και στα δύο πόδια της, εξέπεμψε από τη Βουλή, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί, και διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα σταθεί και πάλι δίπλα στη χώρα μας.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, λίγο πριν ο Επίτροπος εκφωνήσει ομιλία στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, τόνισε ότι η Ελλάδα, «η οποία είχε εμποδιστεί πολλές φορές στο παρελθόν στην ανάπτυξή της, λόγω των δυσκολιών και των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν», τώρα γυρνάει μία σελίδα.

«Από τις 21 Ιουνίου και μετά πιστεύω ότι η Ελλάδα πατάει και στα δύο της πόδια κάνει νέα βήματα ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ, βήματα στα οποία εμείς ως ΕΕ θα είμαστε πάντα δίπλα σας, όπως υπήρξαμε μέχρι τώρα», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα μας πλέον μπορεί να μπει σε μία κανονικότητα. «Πιστεύω ότι τώρα, ήρθε ο καιρός η Ελλάδα να αποδείξει πόσο γρήγορα μπορεί να δημιουργήσει σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, κοινωνική δικαιοσύνη και θέλω να σας επιβεβαιώσω ακόμη μία φορά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρίσκεται στο πλάι σας για να σας βοηθήσει ως εταίρος και ως φίλος στο πλαίσιο μίας Ευρωζώνης που θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενωθεί ακόμη περισσότερο», είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Μοσκοβισί, ευχαρίστησε τον κ. Βούτση, εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του που βρίσκεται για άλλη μία φορά εδώ στη Βουλή των Ελλήνων διότι – όπως είπε – «γνωρίζω ότι το ελληνικό κοινοβούλιο είναι ένα χώρος ιδιαίτερα σημαντικός για την ελληνική Δημοκρατία, ένας χώρος στον οποίο επιθυμώ να επιστρέφω κάθε φορά που επιστρέφω στην Ελλάδα».

«Πιστεύω ιδιαίτερα στον ρόλο των κοινοβουλίων και του κοινοβουλευτισμού όσον αφορά την Δημοκρατία και πιστεύω ότι όλα τα κράτη πρέπει να έχουν απόλυτη ελευθερία όσον αφορά την παραγωγή νομοθεσίας. Μετά από τα επτά δύσκολα χρόνια πιστεύω ότι η Ελλάδα γυρίζει μια σελίδα», σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.