Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής

Δείτε βίντεο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:55
19/06/2018
Αποδοκιμάστηκε στα Γιαννιτσά αλλά έφυγε χαμογελαστός ο Κοντονής
78
loading

Αποδέκτες γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών έγιναν σήμερα στα Γιαννιτσά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς αποχωρούσαν από το κτίριο όπου στεγάζεται η Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο των Γιαννιτσών.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο και μόλις είδε τους δύο πολιτικούς να εξέρχονται άρχισε να τους αποδοκιμάζει με ένα παρατεταμένο «ουυυ» και να τους αποκαλεί «προδότες».

Ο κ. Κοντονής διατήρησε την ψυχραιμία του και αποχώρησε χαμογελαστός, ενώ η κ. Τζάκρη φαίνεται να φεύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

Οι δύο πολιτικοί στη συνέχεια θα επισκεφθούν την Έδεσσα, όπου θα συναντηθούν με δικαστικούς. Και εκεί, όπως και στα Γιαννιτσά, υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία.

Δείτε τα βίντεο:

«Ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη»

«Για την πόλη της Έδεσσας ήταν δίκαιο και γίνεται πράξη», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής ανακοινώνοντας τη δρομολόγηση της ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης, δίνοντας παράλληλα στοιχεία για τη μείωση των εκκρεμών υποθέσεων στα πρωτοδικεία και την επιτάχυνση της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων.

«Πριν έναν χρόνο, τον Μάρτιο του 2017, είχε τεθεί από τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τη δημοτική και την περιφερειακή αρχή η ανάγκη ανέγερσης δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα. Επισκέφθηκα τις δικαστικές υπηρεσίες, είδα πραγματικά ότι η κατάσταση εκφεύγει ενός χώρου που μπορεί να θεωρηθεί ότι απονέμεται σε αυτόν τον χώρο δικαιοσύνη και ξεκινήσαμε από την επόμενη μέρα της επίσκεψής μου τη διαδικασία για να λυθούν τα σοβαρά νομικά προβλήματα που υπήρχαν σε ακίνητο της πόλης, όπου επρόκειτο και είχε προγραμματιστεί στο μέλλον να ανεγερθεί το νέο δικαστικό μέγαρο», είπε ο κ. Κοντονής υπενθυμίζοντας το ιστορικό των ενεργειών της κυβέρνησης κατά τους τελευταίους μήνες. «Τα προβλήματα ήταν σοβαρά, διότι είχαν μεσολαβήσει μεταβιβάσεις της δημόσιας περιουσίας σε τρίτους φορείς κι έπρεπε να επανέλθουμε σε μία αρχική κατάσταση το πρόβλημα αυτό το λύσαμε και ολοκληρώσαμε και τη μελέτη για το νέο δικαστικό μέγαρο. Τη Δευτέρα αυτή η μελέτη και η αίτηση υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείο Οικονομάς και Ανάπτυξης και πλέον δρομολογείται η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου», γνωστοποίησε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο υπουργός επισκέφθηκε και τις δικαστικές υπηρεσίες στα Γιαννιτσά . «Εκεί έχουμε κτίριο του δημοσίου, στο οποίο στεγάζεται το Πρωτοδικείο, αλλά πλέον αυτό το κτίριο δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως εμείς επιθυμούμε», είπε εξηγώντας ότι «το μεγάλο πρόβλημα στα Γιαννιτσά είναι η πολυδιάσπαση και ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών», δηλαδή, «είναι αναγκαίο και απαραίτητο οι δικαστικές υπηρεσίες να ενωθούν σε ένα κτίριο, όμως ευτυχώς στα Γιαννιτσά έχουμε το οικόπεδο όπου εκεί μπορούμε να ξεκινήσουμε από αύριο την σύνταξη μελέτης για το νέο δικαστικό μέγαρο των Γιαννιτσών».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να απονέμεται σε ορόφους πολυκατοικιών και δεν μπορεί ο πολίτης να συνωστίζεται σε τέτοιους χώρους, που αποτελούν ντροπή για μία πολιτισμένη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν μία κατάσταση εξωφρενική και συνεχίζει να είναι σε μεγάλο βαθμό. Δυστυχώς τα χρόνια που υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες και δεν υπήρχε αυτή η δημοσιονομική στενότητα, αυτά τα χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτα στον τομέα των υποδομών και των κτιρίων, των δικαστικών μεγάρων κ.λπ. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες, αλλά που φαίνεται ότι η χώρα βγαίνει από αυτόν τον φαύλο κύκλο της φτωχοποίησης και της κοινωνικής ερήμωσης, να βάλουμε τις προτεραιότητές μας και να ξεκινήσουμε μία πορεία ανόρθωσης», υπογράμμισε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης, τόνισε ότι «έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια για το μέγα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική Δικαιοσύνη, την καθυστέρηση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων».

«Μετά από μία προσπάθεια κοπιώδη και βασανιστική δύο ετών, μπορέσαμε και έχουμε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Θα αναφέρω το παράδειγμα που είναι εμβληματικό. Στα διοικητικά πρωτοδικεία όλης της χώρας παραλάβαμε τον Ιανουάριο του 2015 μία εκκρεμότητα της τάξης των 310.000 υποθέσεων. Με ό,τι έχουμε κάνει σήμερα, με το ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης των δικαστικών υποθέσεων στα διοικητικά δικαστήρια, την ενίσχυση σε προσωπικό και δικαστές και τη βελτίωση των υποδομών, σήμερα έχουμε μειώσει την εκκρεμότητα κάτω από 200.000. Αυτό αν το έλεγε κάποιος σε κάποιον πριν από δύο χρόνια, θα έλεγε ότι είναι τρελός. Τα καταφέραμε όμως και πιστεύουμε ότι με αυτόν τον ρυθμό θα εκμηδενιστεί η εκκρεμότητα μέχρι το 2020. Για να γίνουν όμως όλα αυτά καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια, έγιναν οι σωστές ιεραρχήσεις και πήραμε μέτρα τα οποία -ορισμένα από αυτά- μπορεί να εφαίνοντο και μη δημοφιλή. Όμως συνεχίσαμε, με αυτόν τον τρόπο πολιτευόμαστε και στον τομέα της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και τα αποτελέσματα και εκεί αρχίζουν να γίνονται ορατά», επισήμανε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

78
σχόλια
 1. avatar Ο Τζίμης Πανούσης είπε ……

  《Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία. Ο φασισμός είναι νοοτροπία. Ακόμη και ένας αντιεξουσιαστής, ένας αναρχικός, ενας αριστερός μπορεί να είναι φασίστας μεγάλος》
  Σας ήξερε από πρώτο χέρι άλλωστε .....

 2. avatar Ποίημα

  Θέλω να γίνω αριστερός, χρυσά να ‘χω κουτάλια
  κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Μονά-ζυγά δικά μου.
  Ο πιο στυγνός δικτάτορας να ωχριά μπροστά μου.

  Θέλω να γίνω αριστερός. Να μένω στην Εκάλη.
  Φασίστες, ρατσιστόμουτρα να είναι όλοι οι άλλοι.

  1. avatar Αριάδνη

   Τέλειο, περιμένουμε τη δεύτερη σύνθεση!

 3. avatar Δήμος Σ

  Αρχιφασιστα Κοντονή έτσι ήρθατε στην εξουσία. Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Στην φυλακή θα πάτε με το παρεάκι σας την Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και και με όποιον άλλον.προδοτη προδώσει την Μακεδονια μας

 4. avatar Τσιγκολελέτο , μισογύνη ….

  Έχει ο καιρός γυρίσματα .
  Πρίν 4 χρόνια που το κάνατε εσείς , είσαστε οι δημοκράτες .
  Καί ρίξατε την κυβέρνηση , μη αναμένοντας 17 μήνες .
  Φοβισμένοι , ότι ο ΑΝΤΩΝΗΣ τα κατάφερνε .

  Τώρα , όποιος σάς αποδοκιμάζει , είναι χιτλερίσκος ......

 5. avatar Στην άλλη φάση, με τον μπουτάρη,

  για δυό φάπες και για ένα σπασμένο τζάμι αυτοκ/του, ούρλιαζε το μαρξισταριό επί μια βδομάδα «να συλληφθούν οι διαδηλωτέεεεεες...» και έκαναν ακόμα και δίκη!!
  διότι τα μαρξιστοειδή την διαδήλωση εναντίον της πολιτικής τους δεν την θεωρούν νόμιμη.
  Προχθές, στις πρέσπες, εναντίον των διαδηλωτών, που ήταν μέλη χριστιανικών οργανώσεων, άμαχοι, γέροι και γυνακόπαιδια, έβαλαν εμπροσθοφυλακή διμοιρία που, όπως λένε οι διαδηλωτές «δεν μιλούσε ελληνικά!!!», βλέπε στο ίντερνετ, γίνεται χαμός,

  επετέθηκαν, λένε, στους διαδηλωτές με τέτοιο ανθελληνικό μίσος, άνοιγαν κεφάλια, έναν τον πέταξαν στο γκρεμό, ένας χαροπάλευε

 6. avatar Όταν σας γιουχάρουν είναι εθνικιστές, όταν εσείς γιαουρτώνετε και δέρνετε είναι επανάσταση.

  Φασιστόμουτρα...

 7. avatar Και είναι ακόμα η αρχή

  φίλοι και φίλες

 8. avatar Ναουμης

  συγχαρητηρια στους ανθρωπους που αποδοκιμασαν και εχουν συνειδηση και κοτσια να το κανουν.
  υπαρχουν και καποιοι που δεν κοιμουνται και δεν τρωνε κουτοχορτο σε τουτη τη χωρα!

 9. avatar Και λιγα τους ειπανε

  τους μασκαραδες που για την καρεκλα μετα τις κωλοτουμπες προδιδουν την λαμπρη ιστορια της πατριδας μας για να συνεχισουν να εχουν το δακτυλο στο μελι.

 10. avatar Η συγκεκριμένη είναι μιά από τους ελάχιστους βουλευτές πούχουν ψηφίσει ΚΑΙ τα τρία (3) Μνημόνια !!!

  Πρέπει να της απονεμηθεί το τριμνημονιακό παράσημο για τις υπηρεσίες της προς την πατρίδα...

 11. avatar “Η αγάπη του λαού τους περιβάλλει και τους δίνει δύναμη”

  .. θα γράψει το non paper!

 12. avatar ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ:

  Όταν σε γιαουρτώνουν αλλά νομίζεις ότι σου περνάνε μάσκα απολέπισης...

 13. avatar Κοντονή

  μαθαίνω από δικηγορικές παρέες ότι μετά και το σκάνδαλο με την Παπασπύρου βγαίνουν πολλά για παρεμβάσεις στους δικαστικούς. Στην έχουν φυλαγμένη. Καλό θα ήταν να εξαφανιστείς με ελαφρά πριν τις εκλογές. Δε σε βλέπω καλά.... κι αυτό με τις προπαρασκευαστικές ενέργειες έσχατης του χρυσαυγιτη, ήταν τελείως υπερβολικό και γελάει ο κόσμος. Αλήθεια Κοντονή ποιες υποθέσεις και τι υποθέσεις είχες αναλάβει όταν δικηγορουσες?

 14. avatar Λογικό,

  τα Γιαννιτσα ανήκουν στη Μακεδονία ακόμα.

 15. avatar Ο κόσμος μας αποθεώνει

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=Jw3KjlRmcPA

 16. avatar Γέλα πουλί μου γέλα,

  το καλό τώρα αρχίζει!
  Πόσους θα βάλεις άραγε στην φυλακή ή θα δείρεις κόσμο όπως έκανες με την γυναίκα σου;

 17. avatar Τί δεν καταλαβαίνεις;

  Είναι οι γνωστοί ακροδεξιοί εγκάθετοι μπαχαλάκηδες. Κύριο προσόν τους; Το λίγο μυαλό και το περισσό θράσος!

 18. avatar ο διεθνής

  Η τζάκρη που ξέρει βουλγάρικα θα καταλάβει καλύτερα τη ...συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας.

 19. avatar Έτσι – ετσι

  Να μη μπορούν να σταθούν πουθενά, η κατάρα της Προδοσίας τους να τους κυνηγάει κι αυτούς και τα παιδιά τους..

 20. avatar Ωραίοςςς!

  Τα βουλευτικα αυτοκινητα θα αντικατασταθουν με κλουβες των ΜΑΤ γιατι ετσι μονο θα μετακινουνται πλεον οι \"βολευτες\" τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει