«Oι Χρυσαυγίτες έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο κοινοβούλιο»

Μια συνέντευξη έξω από τα δόντια από τη Λιάνα Κανέλλη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:06
19/06/2012
«Oι Χρυσαυγίτες έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο κοινοβούλιο»
101
loading

Στο Down Town Κύπρου και στο δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου επέλεξε να μιλήσει η βουλευτής του Κ.Κ.Ε Λιάνα Κανέλλη, τρεις μέρες πριν από τις Εθνικές εκλογές.

Διαβάστε τη συνέντευξη που δημοσιεύει το entertv.gr

-Ποια είναι σήμερα τα συναισθήματά σου για όλα αυτά που συνέβησαν, μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα;
«Είμαι σε βαθύτατη περισυλλογή, αλλά και σε βαθύτατη οργή! Σίγουρα, όμως, δεν είμαι πληγωμένη με την έννοια τη συναισθηματική. Δεν εξεπλάγην. Και πρέπει να είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν εξεπλάγη γιατί το έχω δει πολλά χρόνια πριν το τέρας, έχω φωνάξει άπειρες φορές και έχω διωχθεί γι’ αυτό.

Έχω περάσει από μία αριστεροειδή Αριστερά, η οποία με κατηγορούσε “φαιοκόκκινη” όταν χρησιμοποιούσα τη λέξη “πατρίδα”, και εγώ τους έλεγα “δεν θέλω να την αφήσω στο μαύρο φασισταριό που έρχεται, σε αυτή την ιδεολογική μαφία”- γιατί περί μαφίας πρόκειται. Και δεν σου κρύβω ότι είμαι πάρα πολύ περήφανη που σηκώθηκα από την καρέκλα μου και ακόμη πιο περήφανη που δεν αντέδρασα στη βαρβαρότητα με βαρβαρότητα.

Άκουσε με: Έχω πολύ μεγαλύτερο σοκ από το χαστούκι- και αυτό προέρχεται από την επόμενη μέρα. Θα στο συνοψίσω σε ένα περιστατικό: Την Πέμπτη έγινε το συμβάν, την Παρασκευή πήγα να μιλήσω στον Ωρωπό σε μία κομματική συγκέντρωση. Είχα φτάσει 10 λεπτά νωρίτερα.

Με πλησίασαν δύο νεαρές κοπέλες- ούτε 25 χρόνων, με ντοσιέ στα χέρια- και με ρώτησαν “μπορούμε να σας απασχολήσουμε για 10 λεπτά;”. Πίστεψα ότι είναι Κνίτισσες, συντρόφισσες. Μου είπαν “μας έστειλε το αφεντικό μας”. Τα έχασα. “Για να σας προτείνουμε ένα συμβόλαιο” συνέχισαν, “ένα συμβόλαιο προσωπικής ασφάλειας”. Η μπουνιά δεν ήταν τίποτα μπροστά σ’ αυτό! “Έχετε καταλάβει που βρίσκεστε; Το αφεντικό σας, σας έστειλε να κάνετε τις ηλίθιες;”, τους απάντησα.

Επομένως, δείτε και την άλλη όψη του γενικευμένου εκφασισμού, μιας κοινωνίας η οποία προκειμένου να ζήσει, καταντάει να πουλάει συμβόλαια προσωπικής ασφάλειας και προστασίας σε πολίτες. Αυτό έχει πίσω του ένα σχέδιο αποδόμισης όλων των πραγμάτων που μπορεί να πιστεύουν οι Έλληνες.

Και στα λέω αυτά, σαν να είμαι η αλογόμυγα- όπως έλεγε και ο Σωκράτης- που ενοχλεί το σύστημα την ώρα που χρησιμοποιεί το φασιστικό του εργαλείο γιατί οι ναζί είναι εργαλείο για το σύστημα, αφού ο τρόμος πουλάει, αποφέρει χρήμα, υπαγορεύει αποφάσεις, διαλύει συλλογικότητες και στο τέλος φέρνει τον εμφύλιο και το αίμα».

-Δεν φοβάσαι πια, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο, μήπως δεχτείς νέα επίθεση;
«Είδες πως ήρθα για να σε συναντήσω σήμερα. Μονάχη μου κυκλοφορώ. Ενώ αυτοί κυκλοφορούν 50 και 60 μαζί- γιατί αυτοί είναι αγέλη λύκων. Μετά από αυτό το επεισόδιο σας καλώ όλους σας να σκεφτείτε ποιος έθνος ξέρετε σε αυτή την καθιμαγμένη λυκοφωλιά που λέγεται Ευρώπη- δήθεν Ενωμένη, που δεν είναι Ευρώπη των λαών αλλά των πολυεθνικών- που να αυτοαποκαλείται “Νεοέλληνες”. Κανένα!

Γιατί το πολιτικό σοκ είναι δεδομένο- το βλέπεις το τέρας το φασιστικό να’ ρχεται- αλλά συμβαίνει και πολιτισμικό σοκ σε αυτή την κοινωνία όπου αυτοί οι άνθρωποι- οι αυτοαποκαλούμενοι “Χρυσή Αυγή”- πουλάνε και αγοράζεται από τον ελληνικό λαό η ιδέα ότι είναι “απόγονοι”- τίνος; Για να βαράνε γυναίκες; Ποιοι;

Οι φύλακες του “περιβολιού της Παναγίας”; Έχουν καμία σχέση αυτοί με το “αρχαίο πνεύμα αθάνατο”; Είναι δυνατόν να έχουν σχέση με την παράδοση οι λάτρεις του Χίτλερ και του ναζιστικού χαιρετισμού;».

-Κάποιοι υποστηρίζουν ότι εσύ προκάλεσες το επεισόδιο με τον Ηλία Κασιδιάρη, χαρακτηρίζοντας τον προηγουμένως «φασισταριό».
«Από τότε που υπάρχουν οι βασανιστές και οι φασίστες, αυτό είναι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν αυτοί- ξέρω ποιοι είναι. Με ενδιαφέρει, όμως, το γεγονός ότι διεκδικούν μία νομιμότητα στην πλάτη του ελληνικού λαού. Και μάλιστα έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο κοινοβούλιο- γιατί πάντα “μπορντέλο” αποκαλούσαν τη βουλή».

-Υπάρχει βέβαια και η άλλη πλευρά που λέει, «καλά της έκανε της Κανέλλη»!
«Αυτοί είναι άξιοι της τύχης τους! Αυτοί που το είπαν αυτό έβγαλαν τον φασισμό που έχουν μέσα τους, είδαν τη μούρη τους στον καθρέφτη και τους άρεσε. Να την χαίρονται! Αν αυτός είναι “ο δέκατος τρίτος άθλος του Ηρακλή”, όπως είπαν, τότε έχουν ξεχάσει τον μύθο. Γιατί ο Ηρακλής είχε να διαλέξει ανάμεσα στην αρετή και στην κακία και τελικά διάλεξε την αρετή».

-Αν συναντήσεις τον Κασιδιάρη, πρόσωπο με πρόσωπο, τι θα του πεις;
«Αν πιστεύεις ότι έχει πρόσωπο, τότε μπορεί να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο. Αλλά αυτός φοβάται το πρόσωπο του σε τέτοιο βαθμό, που θέλει να εξαφανίσει και τα υπόλοιπα πρόσωπα! Άλλωστε, μπορείς να τον δεις; Πρέπει να περάσεις μέσα από 10 σάρκινα ογκώδη πυργάκια που βρίσκονται γύρω του, για να τον κοιτάξεις.

Η όλη κατάσταση είναι παθογενής για τη δημοκρατία, αγόρι μου. Αλλά εγώ αντέχω τη δημοκρατία, αυτοί όχι. Και σας βαράω συναγερμό!».

-Τα χαστούκια είναι τίτλος τιμής για σένα, Λιάνα;
«Ναι. Γιατί όταν αντιστέκεσαι και δείχνεις ποιο είναι το τέρας, κάποια στιγμή θα σου κληρώσει. Και εμένα μου κλήρωσε».

-Είχες ξαναδεχτεί επίθεση στο παρελθόν;
«Τρεις τέσσερις φορές- πάντοτε σε κόντρα μ αυτούς. Και, τις πιο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, με το “κομμούνι κομμούνι, θα σε κάνουμε σαπούνι”. Σοβαρά; Τίτλος τιμής είναι αν το φας αυτό το χαστούκι! Και μάλιστα, υπό τα όμματα των άλλων. Ώστε να ξέρουν»…

-Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της «Χρυσής Αυγής», δήλωσε ότι «το περιστατικό δεν ήταν η κηδεία, αλλά η ανάσταση της Χρυσής Αυγής».
«Η απάντησή μου είναι πάρα πολύ απλή: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Ίσως να έχει και δίκιο. Στο τέλος μάλιστα μπορεί να μου στείλουν και ανθοδέσμη. Γιατί, όπως κάποιος που βάσταγε τσεκούρι πριν από πολλά χρόνια έγινε υπουργός, φαίνεται ότι τώρα του άνοιξα καριέρα του γεωπόνου».

-Το Ε.ΛΑ.Μ ήταν η μοναδική παράταξη στην Κύπρο που, αμέσως μετά το επεισόδιο, εξέδωσε ανακοίνωση-στήριξης ουσιαστικά στη θέση της «Χρυσής Αυγής»-, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων πως ο Κασιδιάρης «περιέσωσε την αξιοπρέπειά του».
Να τον χαίρονται τον “αξιοπρεπή” φαπαδόρο!

Άκουσέ με: Το φαινόμενο αυτό δεν είναι φαινόμενο φυσικό- είναι πολιτικό και πολιτισμικό. Γιατί ο ρατσισμός είναι πολύ κατώτερο είδος προσέγγισης της κοινωνίας. Και ακυρώνει τον Αριστοτέλη που έλεγε ότι “ο άνθρωπος είναι πολιτικό ζώον”- γιατί δεν έλεγε “ο άνθρωπος είναι πολιτικό κτήνος”. Διάβασα κάπου ότι ο περί ου ο λόγος “περιέσωσε την αξιοπρέπειά του” ήθελε κάποτε να γίνει χορευτής του ταγκό.

Κρίμα που δεν έγινε χορευτής του ταγκό… Αλλά, σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν σώζει ούτε το ταγκό ούτε η μουσική. Γιατί οι ναζί, στα στρατόπεδα, έβαζαν τα θύματά τους που ήξεραν μουσική να παίζουν σε κουαρτέτα υπέροχες μελωδίες, μέχρι να πάνε και να γίνουν σαπούνι».

Πηγή: entertv.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

101
σχόλια
 1. avatar ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΡΟΥ

  Η Κανελη λενε οτι ειναι ξαδερφη της γυναικας του Μιχαλιολιακου οποτε απο εκει τα λει ολα ... ολοι ειναι μια οικογενεια ....

 2. avatar Duke

  Τα ποσοστά σας δείχνουν ποιος έγινε πραγματικό [..]

 3. avatar Mar Ena

  κρίμα ρε Λιάνα... τσάμπα πήγε το χαστούκι, δεν ανέβηκαν τα ποσοστά του κόμματός σας στις εκλογές...

 4. avatar JB

  ενώ εσείς εισται παρθενοπές !!!!!!!!

 5. avatar Angus

  Ενώ εσείς.....

 6. avatar tasosT

  α τα τραβάει ο οργανισμός της.ποια νομιζει οτι ειναι και προσβαλει 450.000 πολιτες

 7. avatar laros

  Το να προσπαθεις να αγνοεις 450 000 Ελληνες (περισσοτεροι απο τους ψηφοφορους του ΚΚΕ ειναι φασισμος

 8. avatar meteoriths

  ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ

 9. avatar meteoriths

  ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ 4,5% ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΞΕΡΗΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΕ

 10. avatar Γρηγόρης

  Αντί να κλαίγεται γιατί δεν γυρνάει στη νουδούλα, όπου ήταν κάποτε, τώρα που έγινε κυβέρνηση (λέμε τώρα);

 11. avatar panosrafina

  το ξυλο βγηκε απο τον παραδεισο

 12. avatar Σταματης

  Εισαι ηρωιδα!εισαι μεγαλη!πρεπει εξω απ τον Περισσο να σου κανουν αγαλμα μαζι με το Λενιν και το Σταλιν και οι 3 αγκαλια!Και πιες μια σοδα!θα σε βοηθησει να χωνεψεις και το 4,5% και το 6,92%!Περαστικα!

 13. avatar lilith3456

  εδώ η χώρα καταστρέφετε και εσείς ασχολείστε με χαστούκια και αερολογίες πρώην δεξιάς και νυν κουμουνίστριας .eleos

 14. avatar sakis

  Μήπως τελικά κάποιος πρέπει να της μαζέψει λίγο αυτό το βρωμόστομα?
  Την λέει και την ξαναλέει αυτή την λέξη γιατί την πιστεύει,και αφού την πιστεύει γιατί δεν φεύγει να πάει σε άλλη χώρα?
  Που κάθονται και την ακούν και τα παιδιά μας.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ (και για μερικους εδω μεσα υ.γ. οτι δεν λεω πως και ο Κασσιδιαρης ειχε δικαιο.)

  1. avatar ΑΝ

   Δεν μαζεύεται με τίποτα και μετά απαιτεί και σεβασμό κιόλας.

 15. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ

  περαστικά σου Λιάνα.....

 16. avatar el

  κατήντησε αηδία η κανέλη και γραφική μαζί .

 17. avatar AlexM

  Λιάνα μας κουρασες πια....... αντε πηγαινε σπιτι σου επιτελους

 18. avatar nordop

  Οταν επιλεγεις να παριστανεις οτι δεν βλεπεις το προβλημα της λαθρομεταναστευσης θα μπουν τοσοι και αλλοι τοσοι. Και τα ποσοστα του κομματος θα πεφτουν στο μισο και ακομα ποιο κατω, μεχρι να παρετε το μηνυμα.

 19. avatar kat.

  \"δεν αντέδρασα στη βαρβαρότητα με βαρβαρότητα\"
  Πάλι γελάσαμε... μάλλον δεν είδε το συμβάν σε βίντεο η Λιάνα μας! Νομίζει ότι ξεκίνησε ο Κασιδιάρης! έτσι θα της είπαν οι \"συντρόφισσές\" της!

  1. avatar freedomm

   \"άντρας\" σήκωσε χέρι σε γυναίκα που του επιτέθηκε βίαια με χαρτιά όταν πέταξε νερό στα μούτρα μια άλλης γυναίκας..μπράβο!αυτός είναι άντρας!αυτή είναι κότες και ήταν όλα στημένα!
   μια ζούγκλα με κάθε λογής βοδοειδή εκτρώματα που στην τελική θα φαγωθούν μεταξύ τους..αυτός είναι ο πολιτισμός που μπορεί να καταφέρετε..και να ξες ότι άμα γινόταν κάτι τέτοιο εσύ τίποτα άλλο παρά ένα κρέας που θα τρώει ξύλο και θα κάτι άλλο θα ήσουν..

   1. avatar Δημήτρης

    freedomm, άντρας σε άντρα ήταν.

  2. avatar domovoi

   Πρέπει να τον πόνεσε πολύ η εφημερίδα τον καημενούλη..

 20. avatar Ksekarfotos

  «Oι Χρυσαυγίτες έρχονται σαν πελάτες μπορντέλου στο κοινοβούλιο»
  ΟΧΙ!!!΄Είναι τελείως ΛΑΘΟΣ!!!! Η βουλή ΔΕΝ είναι μπορ.. δηλ οίκος ανοχής!!!!
  Τα μπου. δη οι οίκοι ανοχής έχουν βοηθήσει κόσμο και έχουν προσφέρει και υπηρεσίες στην κοινωνία.
  Επιπλέον σε ένα μπορ.. δηλ. οίκο ανοχής όσοι πληρώνονται ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ
  Τίποτα από αυτά ΔΕΝ ισχύει για το ελληνικό κοινοβούλιο.
  ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΠΟΡΝΤ.. Εμ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ

  1. avatar grousouzis

   στην κυριολεξία (...) στη δουλειά! χαχαχα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει