Έμμεση απάντηση στον νέο καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ζήτησε να τερματιστούν οι «αποτυχημένες» προσπάθειες για την επίτευξη ενός συστήματος ποσοστώσεων για την κατανομή των προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έδωσε ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενότητα στο θέμα της κατανομής των προσφύγων και ζήτησε να υπάρξει μια γρήγορη λύση. «Η αλληλεγγύη δεν μπορεί να είναι a la carte, δεν μπορεί να είναι εθελοντική και δεν είναι διαπραγματεύσιμη», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Αν είστε μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας, θα πρέπει να ασχοληθούν όλα τα κράτη-μέλη με τον ίδιο τρόπο. Δεν μπορεί μια χώρα ή λίγες χώρες να αφεθούν μόνες τους να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική κρίση. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο: Μια συμφωνία για τη μεταρρύθμιση του συστήματος του Δουβλίνου (για την πανευρωπαϊκή κατανομή των προσφύγων, και το σύνολο της νομοθεσίας για το άσυλο) πρέπει να επιτευχθεί τον Ιούνιο το 2018» πρόσθεσε.