Την ανάγκη ο Λουκάς Παπαδήμος να προχωρήσει σε βαθύ ανασχηματισμό και να συγκροτήσει ολιγομελή κυβέρνηση από πολιτικούς και τεχνοκράτες, επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Παράλληλα προτείνει η κυβέρνηση Παπαδήμου να μεταβάλλει τη νομοθεσία και να διορίσει σε όλα τα κρίσιμα υπουργεία μονίμους υφυπουργούς με πενταετή θητεία που θα καλύπτουν και την επόμενη βουλευτική περίοδο.

«Η επιλογή και ο διορισμός τους πρέπει να γίνει με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός ο οποίος θεωρεί ότι είναι χρέος της κυβέρνησης Παπαδήμου να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση.

Επιπλέον ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει ότι «η χώρα είναι από καιρό ακυβέρνητη και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου -η οποία όντως μας έσωσε την κρίσιμη ώρα από την άναρχη χρεοκοπία- ασχολείται κατά κύριο λόγο με το μεγάλο αυτό θέμα, παραβλέποντας τη σκληρή πραγματικότητα».

Επισημαίνει ότι «για όσο χρονικό διάστημα παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Παπαδήμου η Ελλάς πρέπει να κυβερνάται» και υποστηρίζει ότι «στα κρίσιμα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη πρέπει να τεθούν επικεφαλής τεχνοκράτες».

Τέλος καταλήγει: «Τα τραγικά γεγονότα της περασμένης Κυριακής όταν οι κουκουλοφόροι ανενόχλητοι πυρπόλησαν και λεηλάτησαν την πρωτεύουσα, επιβεβαιώνουν δυστυχώς τη διαπίστωση ότι το κράτος στη χώρα μας έχει καταλυθεί και ότι η Δημοκρατία μας δεν λειτουργεί. Κι αυτό συνιστά κίνδυνο μεγαλύτερο και από την απειλούμενη χρεοκοπία».