Πρόκληση για τον κεντρώο Εμανουέλ Μακρόν είναι να ενώσει το ευρωπαϊκό τόξο στη Γαλλία και συγχρόνως να την καταστήσει μέρος της ατμομηχανής της Ευρώπης, τόνισε – μεταξύ άλλων- η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

«Υπάρχει πράγματι ανακούφιση για δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι δεν είναι πρώτη η (πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου) Μαρίν Λεπέν, το δεύτερο είναι ότι οι μέχρι τώρα τοποθετήσεις σημαντικών ‘παικτών’ για τον β΄ γύρο (των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία) δείχνουν (κεντρώο) Εμανουέλ Μακρόν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εφόσον τα πράγματα πάνε όπως φαίνεται, ο Μακρόν θα βρεθεί σε μία πρόκληση να ενώσει όλο το ευρωπαϊκό τόξο στη Γαλλία και συγχρόνως να την καταστήσει μέρος της ατμομηχανής της Ευρώπης, ένα στοιχείο που τα τελευταία χρόνια είχε απωλέσει […]», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, η κ. Σπυράκη.

Τόνισε δε, ότι, «η Γαλλία είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει Ε.Ε.» και πρόσθεσε πως «η κατεύθυνση της ενισχυμένης συνεργασίας (στην ΕΕ) είναι αυτή που θα κερδίσει άμεσα έδαφος και θα είναι το νέο που θα προκύψει από την εκλογή Μακρόν».

Επισήμανε δε, ότι οι λαϊκιστές δεν τα κατάφεραν. Η Ευρώπη-σημείωσε -πρέπει να προχωρήσει με εκείνους που θέλουν και μπορούν … είναι η απάντηση σε όλο εκείνο τον φοβερό λαϊκισμό που υπάρχει[…]”.