Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρουσιάζεται εντελώς αναποτελεσματική για την επίλυση ενός προβλήματος που στερεί δημόσια έσοδα και επιβαρύνει τον καταναλωτή, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου στον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Η απάντηση δεν αναφέρει συγκεκριμένα το ποσό που χάνεται ετησίως από το λαθρεμπόριο καυσίμων, ενώ περιορίζεται στην σύσταση μίας Ομάδας Διοίκησης Έργου (1,5 χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας) και την όλη οργάνωση μέσω ομάδων και υποομάδων, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και προσθέτει ότι πουθενά βέβαια δεν ανιχνεύεται ένας ουσιαστικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, καθώς και η δράση της Ομάδας Διοίκησης Έργου, ούτε βεβαίως και τα αποτελέσματα της ομάδας, τα οποία είναι αποσπασματικά, όπως αποσπασματικοί είναι και οι έλεγχοι.

«Η κυβέρνηση κυνηγάει το λαθρεμπόριο καυσίμων θεωρητικά, με επιτροπές. Το ότι η παραβατικότητα αυξάνεται παρά τη δημοσιοποίηση σχετικών μελετών και ερευνών των αρμόδιων φορέων, μάλλον καταδεικνύει ότι οι παραβάτες απολαμβάνουν την σιγουριά ότι δεν ελέγχονται. Και η ανεπάρκεια καλά κρατεί», καταλήγει.