Σε μία ομιλία εστιασμένη στα κοινωνικά προβλήματα, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης περιέγραψε μέσω αυτών το «πρέπει» των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα πρέπει» όπως πρότεινε «να είναι καθημερινά σε επαφή με το κοινωνικό γίγνεσθαι, στο χώρο που εργάζονται, σπουδάζουν, διασκεδάζουν, στο χώρο που ζουν. Αυτό (είναι αναγκαίο) για να ακούν τα προβλήματα του κόσμου, να μπορούν να αφουγκράζονται τις αγωνίες του, και έτσι να τα μεταφέρουν στο κόμμα και την κυβέρνηση…

Αν όλα τα μέλη του κόμματος στελέχωναν τις δομές στήριξης προσφύγων και μεταναστών, αν προσέφεραν εθελοντική υπηρεσία σε όλους αυτούς τους κατατρεγμένους ανθρώπους -πράγματα που πολλοί και πολλές από εμάς κάνουμε- τότε δεν θα χρειαζόταν να λέμε ότι είμαστε η Αριστερά ή η ριζοσπαστική Αριστερά.

Αν πολλαπλασιάζαμε τα κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία, τα εστιατόρια, τις πρωτοβουλίες χωρίς μεσάζοντες να ανακουφιστεί προσωρινά ο κόσμος μέχρι να δημιουργηθούν νέες θέσεις με ανθρώπινες θέσεις εργασίας αλλά και ανθρώπινες αμοιβές, θα χρειαζόταν να φωνάζουμε πως είμαστε η Αριστερά;» αναρωτήθηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του παρέθεσε συγκεκριμένες δράσεις αυτής της κυβέρνησης, και πρώτα υπέρ των εργαζομένων: Μαρινόπουλος, Λιπάσματα Καβάλας, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και των Ναυπηγείων, εργοστάσιο Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Έφερε όμως και παραδείγματα απόδοσης δημόσιων χώρων στους πολίτες: Φαληρικό Δέλτα, Προσφυγικά Λ. Αλεξάνδρας, Λιμάνι Πάτρας και άλλα 100δες ενδεχομένως και χιλιάδες ακίνητα.

«Για όλα αυτά πρέπει να είμαστε όλοι περήφανοι γιατί μόνο μια κυβέρνηση Αριστεράς, μια ριζοσπαστική κυβέρνηση θα μπορούσε να τα θέτει σε πρώτη προτεραιότητα και να τα κερδίζει» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας που μίλησε και για τα εργασιακά: «Αν ο στόχος όλων μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μόνιμων, με εργασιακά δικαιώματα, τότε η συμβολή του κόμματος και η πίεση στην κυβέρνηση αποκτούν ισχυρό νόημα για να πετύχουμε παραγωγική ανασυγκρότηση που συμβαδίζει και θα συμβαδίζει με την επιθυμητή ποιότητα ζωής των πολιτών».

Αλλά «το κόμμα μας, η κυβέρνηση, η Αριστερά, δεν φοβηθήκαμε σε άλλες συνθήκες και εποχές, δώσαμε και δίνουμε μάχες για να διευκολύνουμε τη ζωή κυρίως των ανθρώπων που υποφέρουν από τις πολιτικές αυτές» είπε κλείνοντας ο Αλ. Φλαμπουράρης, ο οποίος είχε και μια φράση για το κόμμα:

«Είμαι σαφώς υπέρ ενός κόμματος μαζικού και ανοιχτού, αλλά και ενός κόμματος που θα είναι γειωμένο στην κοινωνία. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε να είστε σίγουροι πως θα κερδίσουμε».