«Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την Βουλή να κάνει το καθήκον της. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έπραξε το καθήκον του στέλνοντας τη δικογραφία στη Βουλή και καμία άλλη αρμοδιότητα δεν έχει. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας στο βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργο Ανατολάκη, που κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλία για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες κατά του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, καθώς σε ένα μήνα όπως είπε, παραγράφονται τα αδικήματα.

Σημειώνεται ότι, η δικογραφία κατά του κ. Ορφανού, που διαβιβάστηκε στη Βουλή πριν δύο μήνες από την εισαγγελία πρωτοδικών, αφορά την ματαίωση εκδήλωσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών για την απονομή ετήσιων βραβείων, που είχε ως αποτέλεσμα το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει 14 εκ. ευρώ στην διοργανώτρια αγγλική εταιρία μετά από την προσφυγή της στα αγγλικά δικαστήρια.

«Επιβεβαιώνεται στο κόσμο, ότι ο πολιτικός δεν τιμωρείται ποτέ. Είναι ανάγκη να δώσουμε το καλό παράδειγμα», σημείωσε ο κ. Ανατολάκης προσθέτοντας, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποδεικνύει και με πράξεις αυτά που λέει για τη διαφάνεια.

«Η κυβέρνηση όταν μιλά για διαφάνεια και την εννοεί και την κατοχυρώνει με συγκεκριμένες πράξεις στα πλαίσια της νομοθετικής της δυνατότητας», αντέτεινε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:

«Ήδη αλλάξαμε τον νόμο για την ποινική ευθύνη των υπουργών ενώ σύντομα θα έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, νομοθετική ρύθμιση για να εκδικάζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα, όλες οι υποθέσεις που θα αφορούν πολιτικά πρόσωπα. Παράλληλα υπάρχει δέσμευση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα παραγράφονται τα αδικήματα πολιτικών με την αναθεώρηση του συντάγματος».