Φίλης: Ο διευθυντής της Σιβιτανιδείου πρέπει να είναι εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:37
29/06/2016
Φίλης: Ο διευθυντής της Σιβιτανιδείου πρέπει να είναι εκπαιδευτικός με πολυετή πείρα
10
loading

«Ο διευθυντής μιας σχολής όπως είναι η "Σιβιτανίδειος", πρέπει να είναι άνθρωπος με πολυετή εκπαιδευτική πείρα γιατί στο παρελθόν υπήρξαν και άλλοι ακόμη και απόστρατοι αξιωματικοί», ανέφερε στην Ολομέλεια ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για «φωτογραφική διάταξη» στα κριτήρια επιλογής του διευθυντή, από τα οποία έχει απαλειφθεί το κριτήριο της επάρκειας ξένης γλώσσας.

«Το κριτήριο αυτό δεν είναι απαραίτητο, εφόσον ο διευθυντής της σχολής εκπροσωπείται διεθνώς μέσω της διεύθυνσης διεθνών σχέσεων του υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Φίλης.

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε επίσης ότι πρόεδρος του Δ.Σ. της σχολής είναι ο εκάστοτε αρχιεπίσκοπος, ενώ συμμετέχουν στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Φίλης, είπε ότι με τις τροπολογίες που έχει περιλάβει το υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο νόμου, δίνεται έμφαση σε λειτουργικά ζητήματα, όπως είναι η εξίσωση στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που είναι πολύτεκνοι με τους εκπαιδευτικούς που είναι γονείς παιδιών με αναπηρία τουλάχιστον 67%.

Επανέλαβε επίσης ότι επιδιώκεται η αναμόρφωση του θεσμού των ΕΠΑΛ με την εισαγωγή της επιλογής κατεύθυνσης στο τρίτο έτος και στο τέταρτο της μαθητείας με αμοιβή το 75% του κατώτατου μισθού και ασφάλιση, ενώ σημείωσε ότι τα ΙΕΚ θα λειτουργήσουν φέτος από τον Οκτώβριο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Κυρά Σούλα

  Μίλησε και ο πτυχιούχος της χοληστερίνης!

 2. avatar babiς

  1) Να έχει νόμιμο πτυχίο ΑΕΙ.
  2) Να μην είναι αριστερός.
  3) Να μην είναι χοντρός.

 3. avatar SER 30

  ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 6 ΑΤΑΞΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ 2 0 1 6 ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ Η ΓΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ( ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ) ΑΛΛΑ ΣΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΑΝΕ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ , ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΨΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ . ΣΥΧΩΡΑΜΕ ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ) .

 4. avatar Δημητριος Κρυσταλλης

  Και αυτός πως είναι Υπουργός Παιδείας χωρίς κανένα πτυχίο ?

 5. avatar Gore

  Τον έβγαλαν ΄΄λαδάκι΄΄ οι ψοφοΔΕΞΙΟΙ σήμερα τον παχούμη ! Με 167 κατά και 25 υπέρ, η Ολομέλεια αποφάσισε να μην αρθεί η ασυλία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη , για τις δηλώσεις του σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων !
  Τι έκαναν οι ψοφοΔΕΞΙΟΙ και μόνο 25 άτομα ψήφισαν ΥΠΕΡ ; ; ; ;

 6. avatar managnos

  Και μετά από αυτές τις δηλώσεις του κ. Φίλη μπορείτε........να γελάσετε!

 7. avatar Domenicodiver

  Ο υπουργός παιδείας τι προσόντα πρέπει να έχει?

 8. avatar iojik

  Αν ο διευθυντής μιάς σχολής πρέπει να είναι έτσι, σκέψου πώς πρέπει να είναι ο υπουργός παιδείας

 9. avatar έξω οι ντόπιοι

  Αφήστε ρε την κολλεγιάρα ήσυχη.Μια ζωή είχε ικανότατους δ/ντες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει