Τα βέλη του στον αναπλήρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη έστρεψε το ΠΑΣΟΚ, μετά τις δηλώσεις του για την εξάρτηση των δικαστών από το παραδικαστικό κύκλωμα.

«Το νέο παραλήρημα του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών.

Ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας. Με επιμελημένη “αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που “κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης το βράδυ της Πέμπτης σε ομιλία του στο Περιστέρι έβαλε στο στόχαστρο το δικαστικό σώμα.

Όπως είπε στην ομιλία του «υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι – για να το πω ευγενικά – εξαρτώμενοι ή – για να το πω κανονικά – στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή αναφορικά με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και ζητεί να λάβει θέση για το θέμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή. Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».