Ανοικτή επιστολή «πρόσκληση-πρόκληση» προς τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου απέστειλαν σήμερα ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής Θανάσης Πετράκος.

Με την επιστολή, καλούν τους βουλευτές να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς κύρωση στη Βουλή την «καταστροφική», όπως τη χαρακτηρίζουν, για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία της Ε.Ε. με τα 15 κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC), και να την καταψηφίσουν όλοι οι βουλευτές.

Ακολουθεί το κείμενο της ανοικτής επιστολής:

Προς τους Βουλευτές – Βουλεύτριες του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Ανοικτή επιστολή των Λαφαζάνη Παναγιώτη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας και Πετράκου Θανάση, υπεύθυνου αγροτικής πολιτικής της ΛΑ.Ε.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.-ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΦΕΤΑΣ» ΚΑΙ «ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».

Πρόσκληση-Πρόκληση

Σας καλούμε να ζητήσετε από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς κύρωση στη Βουλή τη συμφωνία της Ε.Ε. με τα 15 κράτη της Νοτίου Αφρικής (SADC) (συμφωνία ΣΟΕΣ ΕΕ-SADC), με στόχο να καταψηφιστεί από όλους τους Βουλευτές η καταστροφική αυτή συμφωνία με την οποία η κυβέρνηση ξεπούλησε την διεθνή κατοχύρωση των δύο πιο σημαντικών προϊόντων ΠΟΠ, της φέτας και τις ελιές Καλαμάτας. Η μη έγκριση από τη Βουλή άμεσα αυτής της συμφωνίας αποτελεί τη μόνη δυνατότητα που έχει η χώρα μας ώστε να ακυρωθεί πριν δημιουργήσει έννομα αποτελέσματα αυτή η καταστροφική για τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία. Για το τι θα κάνει ο καθένας από εσάς θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.

Λαφαζάνης Παναγιώτης – Πετράκος Θανάσης
Επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας – Υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της Λαϊκής Ενότητας