Μέσα σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση βρίσκονται ήδη σε θέσεις «μάχης», κάτι που φάνηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές της βουλής, όπου κυριάρχησαν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις και οι διαξιφισμοί μεταξύ υπουργών και βουλευτών της αντιπολίτευσης, αλλά και στη συζήτηση του Σαββάτου στην Ολομέλεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συγκρουστούν σκληρά με την μάχη εκατέρωθεν να επικεντρώνεται στον περίφημο «κόφτη» δαπανών και το ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Στην κυβέρνηση, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Κυριακής, συνεχίζουν το ψυχολογικό «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για να κάμψουν τις όποιες αντιδράσεις έχουν εκφραστεί για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, με στόχο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να βγει αλώβητο κοινοβουλευτικών απωλειών από τη μάχη του πολυνομοσχεδίου.

Στον αντίποδα σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει ταχθεί απέναντι στην κυβέρνηση καθώς, τόσο η ΝΔ, όσα και το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η ΧΑ έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα γίνει δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να στηρίξει πολιτικές μιας «ανίκανης κυβέρνησης», είπε, αναφερόμενος στα μέτρα που θα τεθούν σε ψηφοφορία την Κυριακή στη Βουλή.