Κούνεβα: Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν παλέψουμε για την κοινωνική διάσταση της ΕΕ

«Να δεσμευτεί η Κομισιόν πως το χειμώνα κανένα νοικοκυριό δεν μένει χωρίς ρεύμα και ενέργεια»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21:01
14/04/2016
Κούνεβα: Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν παλέψουμε για την κοινωνική διάσταση της ΕΕ
3
loading

«Τίποτα δεν θα αλλάξει αν δεν παλέψουμε για την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης», τόνισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση έκθεσης για την καταπολέμηση της φτώχειας υπό το πρίσμα των αυξανόμενων εξόδων των νοικοκυριών.

Η έκθεση αποτυπώνει τις διαστάσεις που παίρνει το φαινόμενο της φτώχειας στην Ε.Ε. για εκατομμύρια νοικοκυριά, που μπορεί να στερούνται ακόμη και την πρόσβαση σε αυτονόητα αγαθά, όπως το νερό, το ρεύμα, η θέρμανση. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο της ενεργειακής ένδειας, ζητεί από την Κομισιόν να διατυπώσει συγκεκριμένο ορισμό γι' αυτό και καλεί τα κράτη μέλη να δεσμευτούν, ότι στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου κανένα νοικοκυριό δεν θα αποσυνδέεται από τα δίκτυα ενέργειας και ρεύματος.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της έκθεσης η Κ. Κούνεβα υπογράμμισε τη σύνδεση της ενεργειακής ένδειας με τη φτώχεια, την ανισότητα και την ανεργία, επισημαίνοντας ότι η πρόταση της Κομισιόν για τον «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων», αντί να εγγυάται τα δικαιώματα στην κοινωνική προστασία και στις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής, ουσιαστικά προετοιμάζει για παγωμένους χειμώνες με ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή ένδεια.

Συγκεκριμένα η Κ. Κούνεβα υπογράμμισε μεταξύ άλλων, πως «η ενεργειακή φτώχεια εμποδίζει τα νοικοκυριά να πληρώσουν το αέριο ή το πετρέλαιο, το ρεύμα. Στην Ελλάδα ο κίνδυνος της φτώχειας άγγιξε το 36%. Στην Ε.Ε., περίπου 22 εκατομμύρια νοικοκυριά υποφέρουν από το κρύο, την ώρα που πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος τους, πηγαίνει για δάνεια και ενοίκια».

«Τίποτε δεν θα αλλάξει εάν δεν παλέψουμε για την κοινωνική διάσταση της Ευρώπης» τόνισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Serapis

    Πάλι στα βουλγάρικα μίλησε η ευρωτέτοια του σφυριζα.

  2. avatar GSK

    Μεγάλη προσωπικότητα

  3. avatar Νόμισις

    Το μεν \"πρέπει να...\" είναι έγκλιση υποτακτική και δηλώνει το προσδοκώμενο, το δε \"αν\" δηλώνει υπόθεση, όπως λέμε:\"Αν η γιαγιά μου είχε ρόδες, θα ήταν καροτσάκι\". Άρα αέρας κοπανιστός... Και το κακό είναι πως όλοι οι συριζαίοι είστε φτυστά αντίγραφα σε τέτοιου είδους... μεστού περιεχομένου λόγους!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει