Μετά το νομοσχέδιο για την Παιδεία, η ΝΔ θα στηρίξει και το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, είπε ο τομεάρχης του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο «Βήμα 99,5»

«Εμείς βεβαίως και θα ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, επειδή έχουμε την πατρότητα της ιδέας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε πως «πριν γίνει υπουργός ο κ. Παπακωνσταντίνου, η προκάτοχός του, η κυρία Μπιρμπίλη, αρνούνταν πεισματικά να φέρει ρύθμιση με τα αυθαίρετα».

Ο τομέαρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ σημείωσε ακόμη: «Εμείς, λοιπόν, με χαρά καλωσορίζουμε το ΠΑΣΟΚ στη σφαίρα της κοινής λογικής ως προς το ζήτημα των αυθαιρέτων και μαζί με την κυβέρνηση εργαζόμαστε για να πετύχουμε ένα πλαίσιο που θα είναι ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, δίκαιο και συνταγματικά στέρεο, γιατί αυτή τη στιγμή αυτό είναι και το ζητούμενο».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο νόμο-πλαίσιο για την παιδεία και την πρωτοφανή συναίνεση που επετεύχθη ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, τονίζοντας ότι: «Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον πρόεδρο του κόμματος. Αλλά θα μπορούσα να είχα αντιληφθεί το μήνυμα αν είχα διαφοροποιηθεί από την τελική στάση της Ν.Δ. Αυτό δεν προέκυψε και έτσι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δυσκόλεψα το κόμμα. Στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, θα σας έλεγα ότι είναι σημαντικό ότι διαμορφώθηκε μια ευρεία συμμαχία αστικών πολιτικών δυνάμεων απέναντι σε μια αριστερή ψευτο-ιντελιγκέντσια, η οποία κατά τη γνώμη μου εκφράζει ό,τι πιο αναχρονιστικό σήμερα στη χώρα».