Την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκου Μπόλαρη προκάλεσε η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών».

Ο κ. Μπόλαρης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, ανέφερε πως η ανακοίνωση «έχει απόσταση και από την αλήθεια και από την ακρίβεια των πραγμάτων», ενώ ουσιαστικά λέει πως οι συντάκτες της ανακοίνωσης δεν ήξεραν τα γεγονότα και ότι: «Η ανακοίνωση κινείται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης».

«Εδώ, λοιπόν, έκπληκτος είδα χτες μια ανακοίνωση, η οποία δεν έχει σχέση με τίποτα από όλα αυτά. Δηλαδή, αναφέρεται στην ευθύνη που έχει ο υφυπουργός, ο οποίος δεν είχε αρμοδιότητα για όσα έκανε ο υπουργός. Επειδή, όμως, ο υπουργός πήρε μια απόφαση η οποία καταγγέλθηκε, κατά την άποψη αυτών που εξέδωσαν την ανακοίνωση ευθύνεται ο υφυπουργός. Αυτά είναι ανήκουστα και απίστευτα πράγματα», τόνισε.

«Δεν μεταφέρω καμία ευθύνη», πρόσθεσε και συνέχισε : «Η ερώτηση είναι η εξής. Προτού βγάλεις μια ανακοίνωση, ασχολείσαι και μαθαίνεις πώς έχει το θέμα; Ούτε αρμοδιότητες είχα, ούτε καμία εμπλοκή στο θέμα και απορώ με πόση προχειρότητα μπορεί να χειριστεί κανείς ένα ζήτημα, το οποίο αφορά πραγματικά δικαιώματα και αυτών που είχαν εμπλακεί, αλλά και αυτών που καταγγέλλονται σήμερα με ανακρίβεια και αναλήθειες στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης».

Ο κ. Μπόλαρης ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν θα κάνει απολύτως τίποτα.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνω κάτι, γιατί δεν έχω καμία εμπλοκή. Με αυτά τα θέματα έχει ασχοληθεί η δικαιοσύνη κ.λπ. Δεν θα κάνω απολύτως τίποτα. Τη θητεία μου στο υπουργείο την αντιλαμβάνομαι σαν υπηρεσία προς τον πολίτη και δίνω και καταθέτω τις δυνάμεις μου και την ψυχή μου. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τους συμπολίτες μου. Τις άλλες σκοπιμότητες που έχουν άλλους στόχους επίσης τις καταλαβαίνω και τις καταλαβαίνουν και οι πολίτες», κατέληξε.