Η σιωπή των αντιπροέδρων της ΝΔ το τελευταίο κρίσιμο πολιτικά και εθνικά διάστημα λίγο ήθελε ακόμα να… παρεξηγηθεί. Άλλωστε στο παρασκήνιο πολλά λέγονται για διαφορά απόψεων πολιτικών και τακτικών με το κεντρικό επιτελείο της ΝΔ.

Οι φήμες που ήθελαν να έχει προταθεί ή θα προταθεί στον Στ. Δήμα από τον Ευαγ .Βενιζέλο να αναλάβει το ταμείο Δημόσιας περιουσίας σήμαναν καμπανάκι στην Συγγρού.

Όχι γιατί ο Στ. Δήμας θα έμπαινε σ’ αυτή τη συζήτηση ή θα δεχόταν αλλά γιατί η σιωπή των αντιπροέδρων και ειδικά του κ. Δήμα αφήνει πολλά περιθώρια για σενάρια.

Έτσι εν αιθρία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ.Στ. Δήμας εξέδωσε ανακοίνωση – την πρώτη ή τη δεύτερη της μέχρι τώρα θητείας του – στην οποία υπεραμύνεται της επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου.

«Όλοι στη Νέα Δημοκρατία, ενωμένοι υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, θεωρούμε ότι η επαναδιαπραγμάτευση -με έμφαση την ανάπτυξη- είναι όχι μόνο ορθή θέση, αλλά θεμιτή και εφικτή, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή διαδικασία είναι μία συνεχής διαπραγμάτευση. Επίσης, προτεραιότητα στην αναπτυξιακή διάσταση θα δώσει η Ν.Δ., μαζί με άλλα συγγενικά κόμματα, στα πλαίσια του υπό διαμόρφωση προγράμματος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος», δήλωσε ο κ. Στ. Δήμας.

Την ίδια στιγμή ο κ. Δ. Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στον real fm τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ένσταση ως προς τη στρατηγική που ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».

Υπενθύμισε πως πριν από περίπου έναν χρόνο είχε μιλήσει για «μνημόνιο κατοχής» ενώ χρέωσε στον Γιώργο Παπανδρέου το «ναυάγιο» στις συζητήσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.