Κρίσιμη εβδομάδα για την κυβέρνηση αρχίζει σήμερα ενώ κάθε μέρα θα γίνεται και μία συνεδρίαση είτε κυβερνητικού είτε κομματικού είτε κοινοβουλευτικού οργάνου. Στίγμα αισιοδοξίας επιχειρείται να δοθεί σήμερα με την επίσκεψη και ομιλία του πρωθυπουργού στην παρουσίαση που διοργανώνει το υπουργείο Ανάπτυξης για την ίδρυση επιχειρήσεων σε μία μέρα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στις 12:00 στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας. 

Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο όπου υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί θα ενημερωθούν για το εθνικό σχέδιο 2012-2015 αλλά και για τις αποκρατικοποιήσεις. Στη συνεδρίαση αναμένεται να εκδηλωθούν αντιδράσεις με επίκεντρο τον υπουργό Οικονομικών καθώς αρκετοί υπουργοί δεν συμφωνούν τόσο με τις περικοπές δαπανών στο υπουργείο τους όσο και με τις αποκρατικοποιήσεις σε αυτή την χρονική στιγμή, με τις εισηγμένες ΔΕΚΟ να πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές.

Αύριο φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  Χέρμαν Βαν Ρομπέι, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Κάρολο Παπούλια όσο και με τον Γιώργο Παπανδρέου.  Δεν αποκλείεται την ίδια μέρα να ανακοινωθεί μέρος του πακέτου των 50 δισ. ευρώ που αφορά τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο ΔΕΚΟ.

Την Τετάρτη ενδέχεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και η εβδομάδα θα κλείσει με συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναμένεται να παρουσιάσει τις λεπτομέρειες του εθνικού σχεδίου και ενώ με ανακοινώσεις αναπτυξιακών μέτρων να επιχειρηθεί να δοθεί έμφαση και στην ανάπτυξη.