Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ρωτήθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το δημοσίευμα της «ΕΣΤΙΑΣ», το οποίο προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Τόνισε ότι έχει διαψευστεί πανηγυρικά 4 φορές και μίλησε για αισχρά ψεύδη.

«Είναι αισχρά ψεύδη και πέραν του ψευδούς το πιο τραγικό είναι ότι στοχοποιείται η σύζυγος του πρωθυπουργού. Είδαμε και ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης ότι δεν τοποθετηθήκαμε στην ουσία. Για όνομα του Θεού, ας σταματήσει αυτός ο βούρκος, το λέω ειλικρινά, είτε αφορά τον πρωθυπουργό της χώρας είτε οποιονδήποτε πολίτη. Ας σταματήσουμε να πολιτευόμαστε με όρους βούρκου. Είναι πολλά που μπορεί να προσάψει η μια πλευρά στην άλλη. Είναι αδιανόητο να ακολουθείται αυτή η τακτική και να στοχοποιούνται σύζυγοι και οικογένειες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, με την οποία συνέκρινε τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

«Μιλάμε για μια βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν από τις αλλεπάλληλες συκοφαντικές διατυπώσεις, η μια μετά την άλλη, το μίσος που εκπέμπει αυτή η ανάρτηση και τα ψέματα που λέει, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο. Ξεπερνούν κάθε φορά τον εαυτό τους σε έναν πήχη, που τον πήχη της χυδαιότητας τον βάζουν ψηλά. Τι έχει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κα Ακρίτα; Είναι δυνατόν να πολιτευόμαστε ξανά με τέτοιους όρους;»

Ερωτηθείς αν γνώριζε ο πρωθυπουργός για την επίσκεψη Μπρατάκου και Παπασταύρου είπε: «Έχουμε τοποθετηθεί ξεκάθαρα και είναι σαφής η απάντηση ότι δεν υπήρχε γνώση του πρωθυπουργού και προκύπτει από τη συνολική στάση της κυβέρνησης. Στην παράταξη αυτή υπάρχουν λέξεις, όπως η ανάληψη ευθύνης και η παραίτηση, που είναι άγνωστες σε άλλους χώρους».