Για τα όσα συνέβησαν μετά την ενημέρωση της ελληνικής πλευράς ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακύρωσε το προγραμματισμένο ραντεβού του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μίλησε στο MEGA η Βικτώρια Χίσλοπ, βραβευμένη συγγραφέας και δημοσιογράφος, που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε εκδήλωση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Έχω σκεφτεί πολλά χρόνια το θέμα των Μαρμάρων. Μόνο μετά από πολλή έρευνα και διάβασμα, ήταν που ήθελα να κάνω κάτι να βοηθήσω για την επιστροφή τους στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ήμασταν μαζί σε μια πάρα πολύ ωραία δεξίωση στο σπίτι του πρέσβη της Ελλάδας. Ήταν μια δεξίωση για τον κ. Μητσοτάκη και αφιερωμένη στον Σεφέρη. Άνοιξαν ένα μουσείο για το Σεφέρη στο σπίτι του πρέσβη» ανέφερε η κ. Χίσλοπ.

Η ίδια συνέχισε: «Ήταν ένα βράδυ πάρα πολύ ζεστό, το μέρος ήταν γεμάτο φιλία. Ξαφνικά η ατμόσφαιρα άλλαξε. Ξαφνικά έπρεπε να φύγει ο πρωθυπουργός και πολλοί άνθρωποι, οι διπλωμάτες. Ξαφνικά η συζήτηση στράφηκε σ’ αυτό. Σοκαριστήκαμε. Ήταν απίστευτο. Ακόμα δεν μπορώ να σκεφτώ ότι έχει κάνει (σ.σ. ο Ρίσι Σούνακ) κάτι τόσο πολύ αγενές και χωρίς σεβασμό για τον κ. Μητσοτάκη. Είναι μεγάλο πράγμα».

Ερωτώμενη σχετικά με την εκτίμησή της για τη συγκεκριμένη κίνηση, τόνισε: «Λένε ότι ακύρωσε επειδή (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) είχε μιλήσει με τον Στόρμερ και επίσης γιατί εξέφρασε τις σκέψεις του στην τηλεόραση του BBC. Έχει πει μόνο την αλήθεια. Είπε ότι τα Γλυπτά ήταν κλεμμένα και αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να αναγνωρίσει το βρετανικό μουσείο. Φοβάται την αλήθεια. Αυτή είναι η μόνη εξήγηση για τέτοια συμπεριφορά. Ντρέπομαι πιο πολύ, γιατί αν δεν υπάρχει συζήτηση, δεν υπάρχει λύση».