Αισιόδοξος για την πορεία προς την δημιουργία ευρωομολόγου, για το οποίο προσπαθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, εμφανίστηκε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αλλά εκτιμά ότι χρειάζεται και εναλλακτικές επιλογές.

Συγκεκριμένα ο ΛΑ.Ο.Σ. σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «η μονοδιάστατη πολιτική της κυβέρνησης για το Ευρωομόλογο μπορεί να αποβεί σχετικά αποτελεσματική», και επισημαίνει: «Απαιτείται όμως εναλλακτική πρόταση εξευρέσεως άλλων πηγών που θα απορροφήσουν Ελληνικά ομόλογα πέρα από τους “γνωστούς υπόπτους”».

Ο ΛΑ.Ο.Σ. εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την θέσπιση πιο αυστηρών νόμων κατά των φοροφυγάδων και επισημαίνει ότι «από το να φέρνει συνεχώς όλο και πιο επώδυνες ποινές, ας προχωρήσει απευθείας στην εσχάτη. Το “δημόσιο ραβδισμό”». Ο Λα.Ο.Σ. τονίζει ότι «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» και προτρέπει την κυβέρνηση να συλλάβει τους μόνιμους φοροφυγάδες για τους οποίους -σύμφωνα με το Λα.Ο.Σ.-δεν χρειάζονται νέοι νόμοι για να συλληφθούν.

Τέλος αναφερόμενος στην προοπτική περίφραξης των ελληνικών συνόρων στον Έβρο, ο Λα.Ο.Σ. εκτίμησε ότι δεν θα μπορέσει να γίνει αυτό, γιατί όπως υποστηρίζει «εδώ δεν μπορούν να φράξουν την Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Τον Έβρο θα φράξουν;».