Μπορεί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας να… ίδρωσε να πάρει το τρίποντο, ωστόσο η εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νεϊμάρ έδιωξε το άγχος της νίκης. Οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν 3-1 επί της Λευκορωσίας και πανηγύρισαν την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στο 1-1 έμειναν Αίγυπτος και Νέα Ζηλανδία, με τον Μπαρμπαρούση να αγωνίζεται σε ολόκληρο το 90λεπτο, ενώ το Μεξικό πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στη Γκαμπόν με σκορ 2-0.

Το επιθετικό «καρέ» της Βραζιλίας με τους Χουλκ, Πάτο, Νεϊμάρ και Όσκαρ είναι «φωτιά», ωστόσο η καλή αμυντική λειτουργία των Λευκορώσων, δημιούργησε προβλήματα στους Βραζιλιάνους. Στο «Ολντ Τράφορντ», η Λευκορωσία έκανε την έκπληξη και προηγήθηκε 1-0 με τον Μπρέσαν στο 8’. Ο Νεϊμάρ και η παρέα του αντέδρασαν άμεσα και στο 15’ ο Πάτο έκανε το 1-1, μετά από ασίστ του Σάντρο. Στο 65’ χρειάστηκε να πάνε οι παίκτες της «χώρας του καφέ»για να πάρουν προβάδισμα και να αφήνουν πίσω τους το άγχος. Και αυτό χάρις στον Νεϊμάρ, που με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ «έγραψε» το 2-1. Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Όσκαρ στο 90+3’, σημειώνοντας το 3-1 μετά από ασίστ του επιθετικού της Σάντος.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η εθνική του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού προηγήθηκε στο 17’ με τον Γουντ. Ωστόσο στο 40’ ο Σαλάχ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στη διοργάνωση, ισοφάρισε σε 1-1 για την Αίγυπτο και όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική για τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Το Μεξικό μπορεί να δυσκολεύτηκε λίγο, ωστόσο κατάφερε να πάρει το τρίποντο κόντρα στη Γκαμπόν με 2-0. Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος ήταν ο «χρυσός» σκόρερ και στις δύο περιπτώσεις, τόσο στο 62’, όσο και στο 91’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Βαθμολογία τρίτου ομίλου: (2 αγώνες)

1. Βραζιλία 6
2. Λευκορωσία 3
3. Αίγυπτος 2
4. Νέα Ζηλανδία 2

Πηγή: sport-fm.gr