Ο Γιώργος Μητσικώστας επέστρεψε στις τηλεοράσεις μας σατιρίζοντας με τον δικό του μοναδικό τρόπο την επικαιρότητα και φυσικά δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω και τις εκλογές.

Έτσι, την τιμητική του είχε το ΠΑΣΟΚ, με τον αγαπημένο κωμικό να στήνει ένα σκετσάκι κατά το οποίο ο «Νίκος Ανδρουλάκης» παρουσιάζει στον «Ανδρέα Παπανδρέου» το ποσοστό των εκλογών της 21ης Μαΐου, όπου το Σοσιαλιστικό Κίνημα έφτασε στο 11,46%.

«Πανηγύριζες το 11% βρε άτιμε. Γι’ αυτό έτριζαν τα κόκαλά μου την Κυριακή το βράδυ και εγώ νόμιζα ότι πλευριτώθηκα επειδή είχε αφήσει ανοιχτά τα παράθυρα ο Τσοβολας», ανέφερε ο εμβρόντητος «Ανδρέας Παπανδρέου» με τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν είναι καλό νούμερο το 11;» ρώτησε με αγωνία ο «Ανδρουλάκης» για να εισπράξει δεύτερη ψυχρολουσία από τον «Ανδρέα Παπανδρέου: «για λιπαρά σε γιαούρτι μετά το βραδινό στιφάδο, ναι, για το ΠΑΣΟΚ, όχι».

Στο άκουσμα, δε, της δικαιολογίας περί «δύσκολης συγκυρίας», ο «Ανδρέας Παπανδρέου» έριξε άλλο ένα καρφί: «11% θα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αν κατέβαζε ψηφοδέλτιο μόνο στο Άνω Κουφονήσι».

Από το ξεκαρδιστικό σκετς δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου με τον «Ανδρέα Παπανδρέου» να σχολιάζει: «μόνο κάποιος που άλλαξε αλυσίδα εν κινήσει στο ποδήλατο θα μπορούσε να πανηγυρίζει τρίτη θέση και 11%».