Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ως νικητής της δοκιμασίας του Mystery Box στο επεισόδιο της Δευτέρας (18/4), στο MasterChef ήταν εκείνος που σχημάτισε τα «μαγειρικά ζευγάρια», που κλήθηκαν να συνεργαστούν στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας, επιλέγοντας επίσης ο ίδιος να μην διαγωνιστεί και να τον ακολουθήσει στην ασφάλεια του εξώστη ο Χριστόφορος Κατσιάνας.

Νικητές της δοκιμασίας του Tεστ Δημιουργικότητας, αναδείχθηκαν ο Γιάννος Σδούγκας και η Ελισάβετ Κοντοκώστα, ποιος όμως εκ των δυο θα γινόταν στο χθεσινό επεισόδιο της Τρίτης (19/4) ο νέος κάτοχος της κάρτας ασυλίας;

O Γιάννος κέρδισε την κάρτα ασυλίας, αλλά δεν την θέλει

Επέστρεψε, λοιπόν, στα χέρια του Γιάννου η κάρτα ασυλίας, καθώς ο μάγειρας βρήκε τα περισσότερα υλικά στο Τεστ Γευσιγνωσίας, στο οποίο διαγωνίστηκαν οι δυο τους.

Ο Γιάννος είχε 13 σωστές απαντήσεις και επικράτησε της Ελισάβετ που είχε 10. Έτσι κρατούσε ξανά στα χέρια του την πολυπόθητη κάρτα, αλλά και τα σημαντικά πλεονεκτήματα της επόμενης ομαδικής δοκιμασίας.

Tην κάρτα όμως, όπως φάνηκε, δεν ήθελε να την κρατήσει για τον εαυτό του.

«Μου ράγισες την καρδιά, αλλά θα σου δώσω την κάρτα ασυλίας» ανέφερε ο Γιάννος στην κάμερα του διαγωνισμού, χωρίς να φαίνεται σε ποιον παίκτη αναφερόταν.

Ανατροπή στο MasterChef – Χρησιμοποίησε ο Γιάννος την κάρτα ασυλίας;

H Καλλιόπη Μπεζαντέ, ο Βασίλης Μπόλος, ο Μάριος Λιόλιος και ο Νίκος Παπαϊωάννου, είχαν τις λιγότερο καλές προσπάθειες στο Τεστ Δημιουργικότητας και ήταν εκείνοι που κλήθηκαν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη Δοκιμασία Αποχώρησης.

Λίγο πριν τη δοκιμασία αποχώρησης με άρωμα… Ιταλίας, ο Πάνος Ιωαννίδης ρώτησε τον Γιάννο αν θα χρησιμοποιήσει την κάρτα ασυλίας που μόλις είχε κερδίσει για να «σώσει» κάποιον από τους συμπαίκτες του. Ο σεφ και κριτής ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αντικατάσταση του υποψήφιου που θα σωθεί, έτσι για αποχώρηση θα μαγείρευαν τρεις αντί για τέσσερις διαγωνιζόμενους.

«Θα κάνω χρήση της κάρτας… Δύσκολη η επιλογή, έχω δύο άτομα που θέλω να σώσω, αλλά μπορώ να σώσω μόνο ένα. Θα είναι ο Μάριος σήμερα», είπε ο Γιάννος με τον Μάριο να γυρίζει «ασφαλής» στον εξώστη.

«Δεν την ήθελα την κάρτα, ιταλική εβδομάδα είναι, αν είναι να φύγω να φύγω δίκαια, να μαγειρέψω», σχολίασε ο Νίκος Π. για την απόφαση του Γιάννου, λέγοντας ότι χάρηκε που είναι ασφαλής ο φίλος του ο Μάριος.

«Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που χρησιμοποίησε την κάρτα και με έσωσε και μου έδωσε τη θέση να πάω στους 11 και να πολεμήσω, να πάω παρακάτω. Τον σέβομαι από την αρχή μέχρι σήμερα, κάνουμε πολύ παρέα. Είμαστε πολύ κοντά τα παιδιά μεταξύ μας. Οφείλω να του πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», δήλωσε ο Μάριος.

Βασίλης ή Νίκος Π.; Ποιος αποχώρησε από το MasterChef 2022;

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο καταξιωμένος και βραβευμένος chef, Luca Piscazzi, που έφερε ένα πιάτο αντιγραφής υψηλών γαστρονομικών απαιτήσεων, παρά τη φαινομενική απλότητα του.

Οι τρεις παίκτες τα βρήκαν λίγο σκούρα στα ζυμαρικά και τη σάλτσα, ωστόσο τα πιάτα τους, φαινομενικά ήταν παρόμοια.

Η Καλλιόπη έκανε την… ανατροπή, έχοντας την καλύτερη προσπάθεια και βρέθηκε πρώτη «ασφαλής» στον εξώστη του MasterChef.

Κερδίζοντας συνολικά 23 βαθμούς, ο Νίκος Παπαιωάννου ήταν αυτός που συνεχίζει στον διαγωνισμό μαγειρικής, με τον Βασίλη Μπόλο να βλέπει απρόσμενα την πόρτα της εξόδου.

Φανερά συγκινημένος ο Βασίλης είπε στους σεφ και κριτές: «Ευχαριστώ όλους, τα παιδιά που είναι πίσω από τις κάμερες που μας βοηθάνε στα δύσκολα και στα εύκολα, μας λένε “χαμογελάστε, πάμε…”. Νομίζω είναι οι πιο σημαντικοί άνθρωποι για εμάς. Σας γνώρισα… για εμένα αυτό είναι τιμή πραγματικά».

«Τρελό, όμορφο και δύσκολο», χαρακτήρισε με τρεις λέξεις το MasterChef ο Βασίλης, λέγοντας ότι αυτός που θέλει να κερδίσει τον μεγάλο τίτλο δεν είναι άλλος από τον Παναγιώτη.

Ο Βασίλης χαιρέτησε τους κριτές με μια αγκαλιά. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που έφτασα μέχρι εδώ. Θα μπορούσα να πάω παραπάνω, αλλά κρατάω τα καλά», είπε στην κάμερα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το σχόλιό του για τον «Μπόμπαινα». «Ο Μήτσος δεν είναι αυτό που φαίνεται. Έχει δύο πτυχές, είναι ένας άνθρωπος σε δύο κομμάτια. Στο σπίτι είναι άλλος άνθρωπος… όταν έρχεται εδώ πέρα γίνεται διαφορετικός. Δεν θα μου λείψει ο Μήτσος, δε θα έχει με τι να ασχολείται», σχολίασε γελώντας.