Συνελήφθη  τα ξημερώματα του Σαββάτου, στις 00:30 ο γνωστός ηθοποιός Μάρκος Σεφερλής την ώρα που έκανε πρόβες για τη νέα του παράσταση στο «Δελφινάριο». Ο γνωστός ηθοποιός πέρασε τη νύχτα στο Α.Τ. Πειραιά για παραβίαση σφράγισης και  το πρωί  οδηγήθηκε στον εισαγγελέα,   όπου και αφέθηκε ελεύθερος.
Όπως  ο ίδιος κατήγγειλε, παρότι πληρώνει ενοίκιο 141.500€ το χρόνο στο Δήμο Πειραιά και υποτίθεται ότι έχει κατοχυρώσει το θέατρο μέχρι το 2013, δεν είναι λίγες οι φορές που είχε προβλήματα με την αστυνομία, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που πάει αυτόφωρο για τον ίδιο λόγο.
Ο ηθοποιός μπορεί να έχει πάρει με πλειστηριασμό το θέατρο από τον Δήμο Πειραιά μέχρι και το 2013 και να καταβάλλει το προαναφερθέν ποσό ετησίως, ωστόσο δεν έχει βγει η άδεια λειτουργίας για το χώρο. Όπως δήλωσε ο Μάρκος Σεφερλής : «Πέντε χρόνια προσπαθώ να πάρω  άδεια. Καλώ επιτροπές να έρθουν και πάντα επιλέγουν να έρθουν στα μέσα Ιουνίου , αφού έχω χάσει 10-20 ημέρες που πρέπει να λειτουργεί το θέατρο για να δώσω το ενοίκιο στο δήμο».

Όσο για την περιπέτεια που πέρασε ο κωμικός ηθοποιός υποστήριξε πως αισθάνθηκε μεγάλη αδικία και πως είναι ότι πιο βάναυσο μπορεί να συμβεί σε κάποιον που νοιώθει και είναι αθώος. Με αρκετή δόση χιούμορ, παρά την ταλαιπωρία που υπέστη, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εύχομαι να μην τύχει σε κανένα να νοιώσει τις χειροπέδες στα χέρια του εκτός αν είναι χρυσή ως κόσμημα. Εύχομαι ο κόσμος να μπορεί να αγοράζει χειροπέδες χρυσές».