Τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκε από ορισμένους δημοσιογράφους και Μέσα Ενημέρωσης η υπόθεση του νεκρού βρέφους στου Ζωγράφου καταγγέλλει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ένας εκ των τριών ιατροδικαστών αναφερόταν σε κακώσεις που παρέπεμπαν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, ενώ αργότερα προέκυψε κάκωση, όχι από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, που απομάκρυνε την εκδοχή του βιασμού.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε:

«Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, καταγγέλλει τον τρόπο παρουσίασης του θέματος, σχετικά με τον θάνατο του βρέφους και τον αναληθή ισχυρισμό περί σεξουαλικής κακοποίησης.

Βεβαίως, υπήρξε η ανεύθυνη εκτίμηση του ιατροδικαστή που πιστοποίησε τέτοια ευρήματα, τα οποία τελικά ήταν αβάσιμα. Όμως, κατά παράβαση της δεοντολογίας ορισμένοι συνάδελφοι, ακολούθησαν τον δρόμο της υπερβολής και διαστρέβλωσης, ενώ απουσίαζε η κατηγορηματική άρνηση μελών της οικογένειας στις αποδιδόμενες καταγγελίες.

Επίσης, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι παρότι το τελικό πόρισμα ανέτρεπε την αρχική διάγνωση, ορισμένοι συνάδελφοι και ΜΜΕ συνέχισαν να αναπαράγουν τα περί σεξουαλικής κακοποίησης με ρατσιστικές παραμέτρους».

Δείτε εδώ την καταγγελία που έκαναν πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για τον τρόπο που καλύφθηκε το θέμα.