Για το σήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης μίλησε ο Σίμος Κεδίκογλου στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1». «Αυτό που βλέπετε είναι ένα μεταβατικό πρόγραμμα. Έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο φορέα. Μέσα σε ένα τρίμηνο θα έχει αρχίσει εκπομπή», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε, αναφερόμενος στα χρώματά του, «πρέπει να αντανακλά όλη την κοινωνία η Δημόσια Τηλεόραση. Αν έχετε προτάσεις, ευπρόσδεκτες».

Είπε πάντως ότι θα ήθελε να μην κλείσει η ΕΡΤ αλλά δεν έφταιγε εκείνος. «Θα το ήθελα πάρα πολύ, το προσπάθησα. Οι Έλληνες στερούντο την ενημέρωση. Υπήρχε μία καθυστέρηση στα δεδουλευμένα, τις υπερωρίες. Γίνονταν απεργίες για το ειδικό μισθολόγιο των δημοσιογράφων. Οι υπερωρίες ήταν σε μεγάλο ποσό γιατί είχαν χαρακτηριστεί όλοι οι δημοσιογράφοι ως εσωτερικοί συντάκτες. Δούλευαν 6ωρο».

Και πρόσθεσε: «Σημασία έχει να φτιάξουμε τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Αυτό γίνεται με το νέο φορέα». Και κατέληξε «Οι ικανοί και άξιοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα δουλέψουν. Η προκήρυξη είναι έτοιμη να βγει αρκεί να συμφωνήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ με τον αρμόδιο υπουργό».

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ