Στην τελική ευθεία για τον μεγάλο τελικό έχουν μπει τα επίδοξα μοντέλα Ευαγγελία, Έλενα, Ιωάννα, Σιντορέλλα, Τζέσικα και Τζώρτζια που διεκδικούν τον τίτλο του Next Top Model.

Τα κορίτσια θα συμμετάσχουν σε casting ενός περιοδικού όπου δύο από αυτές θα καταφέρουν να κερδίσουν μια θέση στην καμπάνια κατά του AIDS που διοργανώνει το περιοδικό. Ακολούθως τα κορίτσια θα περάσουν από μια δοκιμασία, όπου θα πρέπει μόνες τους να «στήσουν» τη δική τους καμπάνια για γνωστή μάρκα τσαγιού. Οι δύο νικήτριες κερδίζουν τη συμμετοχή τους στην επόμενη καμπάνια της συγκεκριμένης εταιρίας στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα Γκαγκάκη επισκέπτεται τις υποψήφιες Next Top Models και τους κάνει ιδιαίτερα μαθήματα επικοινωνίας! Τα μοντέλα θα υποβληθούν σε μια συνέντευξη-δοκιμασία, ενώ και η ίδια θα απαντήσει στις δύσκολες ερωτήσεις τους.

Η δοκιμασία συνεχίζεται με μια ευχάριστή έκπληξη αφού τα κορίτσια θα έχουν μια νυκτερινή έξοδο. Πριν μπουν στο club θα πρέπει να περάσουν από ανάκριση και να δώσουν συνέντευξη στη Μαίρη Συνατσάκη.

Ακόμα τα μοντέλα θα ποζάρουν σε βιτρίνες καταστήματος, παριστάνοντας τις κούκλες, ενώ λίγο πριν συναντήσουν τον Jean Paul Gaultier στο Παρίσι,θα κάνουν πασαρέλα με δεμένα μάτια.