Η ταινία «Ρόδα τσάντα και κοπάνα» του Όμηρου Ευστρατιάδη έγραψε τη δική της ιστορία στις αρχές της δεκαετίας του ’80, όχι μόνο λόγω της εισπρακτικής της επιτυχίας, αλλά και γιατί ουσιαστικά δημιούργησε σχολή για τις λεγόμενες cult ταινίες των ’80ς. Μια παρέα ατίθασων μαθητών κάνει δύσκολη τη ζωή των καθηγητών της στο ιδιωτικό σχολείο «Χαβαλές». Η επιτυχία ήταν τέτοια που τα αμέσως επόμενα χρόνια γυρίστηκαν δύο συνέχειες με τους ίδιους συντελεστές.

Τριάντα χρόνια μετά, ο Όμηρος Ευστρατιάδης επανέρχεται με μια φρέσκια, δροσερή κωμωδία, τη σημερινή «Ρόδα τσάντα και κοπάνα». Το εγκαταλελειμμένο σχολείο ξανανοίγει από τον πάμπλουτο και αυτοδημιούργητο μαφιόζο Pit Paras που επαναπατρίζεται μετά από 30χρονη παραμονή στην Αμερική ενώ κάποιοι από τους παλιούς μαθητές επιστρέφουν ως καθηγητές. Έτσι η αιώνια μάχη μεταξύ μαθητών και καθηγητών συνεχίζεται, μόνο που τώρα είναι αυτοί που θα βρεθούν στο στόχαστρο της νέας γενιάς μαθητών!

Το soundtrack της ταινίας «Ρόδα Τσάντα και κοπάνα» κυκλοφορεί από την Virus Music και σ’ αυτό περιλαμβάνονται τραγούδια και οργανικά θέματα.

Η Δόμνα Κουντούρη τραγουδά το «Ρόδα τσάντα και κοπάνα» σε μουσική Ανδρέα Λάμπρου και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, ο TNS τη «Ρόδα» σε μουσική του DJ ‘S’ και στίχους δικούς του, η Ίριδα τρία τραγούδια του Βαγγέλη Δημητριάδη, τα: «Ρόδα τσάντα και κοπάνα 30 χρόνια μετά», «Στα θρανία» και «Η bossa nova του μαθητή» ενώ οι Baby Doll το «Δε φτάνουν πια τα δάκρυα» σε μουσική Σάκη Πανταζή και στίχους Demian Dame.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: toblogtonkirion