Το νέο εξώφυλλο στο περιοδικό Time είναι αφιερωμένο στους 100 ανθρώπους «με τη μεγαλύτερη επιρροή στην τεχνητή νοημοσύνη» και έχει στόχο να καταγράψει τα άτομα που διαμορφώνουν στις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, το εξώφυλλο του TIME αντανακλά τις δυνάμεις που διαμορφώνουν την κοινωνία- αυτό ισχύει και φέτος. Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη – ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει κείμενο, εικόνες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο, με πιο γνωστό παράδειγμα το ChatGPT – βρέθηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλό μας τον Φεβρουάριο», αναφέρει το περιοδικό.

Το εξώφυλλο αποτελεί προϊόν εργασίας πολλών μηνών, με το σχετικό δημοσίευμα που το συνοδεύει, να αναφέρει πως «αυτή η ομάδα των 100 ατόμων είναι κατά πολλούς τρόπους ένας χάρτης των σχέσεων και των κέντρων εξουσίας που καθοδηγούν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι ανταγωνιστές και ρυθμιστές, επιστήμονες και καλλιτέχνες, υποστηρικτές και στελέχη – οι ανταγωνιστικοί και συνεργαζόμενοι άνθρωποι των οποίων οι γνώσεις, οι επιθυμίες και τα ελαττώματα θα διαμορφώσουν την κατεύθυνση μίας τεχνολογίας με ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή».

Έτσι, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους επικεφαλής της Open AI, Σαμ Άλτμαν και Γκρεγκ Μπρόκμαν, τον επικεφαλής και συνιδρυτή του Google Deepmind Ντέμις Χασαμπίς, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Anthropic Ντάριο Αμοντέι και την πρόεδρο Ντανιέλα Αμοντέι.