Πρώην μοντέλο ισχυρίζεται ότι πρακτορείο μοντέλων τη συμβούλεψε να φάει βαμβάκι για να παραμείνει αδύνατη, ώστε να συνεχίσει την καριέρα της στο χώρο. Μιλώντας στο Variety, η Esmeralda Seay-Reynolds είπε ότι πέρασε από κάστινγκ από το Click Model Management στη Νέα Υόρκη στα 15 της, αλλά οι ιθύνοντες την έκριναν ως υπέρβαρη ενώ ήταν μόλις 58 κιλά!

Αφού έχασε άλλα επτά κιλά, έπεσε στα 51, υπέγραψε με άλλο πρακτορείο, το Next, μόνο για να υποστεί περαιτέρω κριτική για την εμφάνισή της!

Η Seay-Reynolds είπε ότι ένας πράκτορας της έδωσε εντολή να καταπιεί… βαμβάκι στα 16 της χρόνια, για να νιώσει χορτάτη και να αποτρέψει την πείνα. «Θυμάμαι τον ατζέντη μου να λέει “Οι μπάλες βαμβακιού είναι οργανικές, οπότε είναι καλό να τις καταπιείς για να νιώσεις χορτάτη”», θυμάται.

Ο Joel Wilkenfeld, συνιδρυτής του Next, ανέφερε από την πλευρά του στο Variety ότι «ο πράκτορας θα είχε απολυθεί επί τόπου αν ένα μοντέλο είχε προωθήσει μια τέτοια κατηγορία».

Εν τω μεταξύ, η Seay-Reynolds ισχυρίστηκε ότι είδε «κορίτσια με μέγεθος μηδέν να τρέμουν» στους πάγκους του μπάνιου στην Εβδομάδα Μόδας πριν από μια δεκαετία, και έλαβε ενώ ως πληρωμή έλαβε μόλις 130 δολάρια για τις έξι εβδομάδες εργασίας.

«Δεν ξέρω αν αυτό θα έπρεπε να είχα κάνει ή αν η εταιρεία πήρε αυτά τα χρήματα. Δεν έχω ιδέα γιατί δεν σου δίνουν αποδείξεις πληρωμών», είπε.

Τα πράγματα χειροτέρεψαν κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης του 2014 στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, όπου είπε ότι αναγκάστηκε να ανέβει σε έναν παγετώνα περπατώντας φορώντας μόνο φόρεμα και τακούνια υπό τις οδηγίες ενός άγνωστου, στο ευρύ κοινό φωτογράφου.

«Μας έκανε να αλλάξουμε εκεί πάνω», ισχυρίστηκε η Seay-Reynolds, η οποία ήταν 17 ετών τότε. «Έπρεπε να γδυθούμε. Ο βοηθός του με άρπαξε από το χέρι όταν διαμαρτυρήθηκα και είπε “Δεν φεύγεις”».

Κάποια στιγμή, ο φωτογράφος φέρεται να της είπε «να πηδήξει πάνω από μια χαραμάδα» που «είχε βάθος πάνω από 10 μέτρα», αλλά ο στυλίστας της παρενέβη για να σταματήσει το απειλητικό, για τη ζωή άλμα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι της είπαν να ξαπλώσει σε παγωμένα κρεβάτια λάβας στις διάσημες ιαματικές πηγές της χώρας που «θα λιώσουν τη σάρκα σου». «Ο φωτογράφος», υποστήριξε, «έδωσε εντολή να βγούμε από το μονοπάτι[ασφαλείας παρά τους κινδύνους».

Μετά την επιστροφή της στις ΗΠΑ, το μοντέλο ενημερώθηκε πως ο εν λόγω φωτογράφος ήταν γνωστός στον κλάδο για τις ακραίες πρακτικές του, ενώ η Seay-Reynolds ισχυρίζεται πως δεν πληρώθηκε ποτέ για όσα πέρασε στην Ισλανδία.

«Όταν στέλνουμε μοντέλα σε φωτογραφίσει έχουμε φροντίσει να είναι ασφαλή και αν συναντήσουν καταστάσεις πέρα από όσα έχουν συμφωνηθεί θα έπρεπε να μας ειδοποιήσουν άμεσα», ανέφερε ο Wilkenfeld.

Από την δική του πλευρά, ο φωτογράφος κατηγόρησε την «Next» για το γεγονός πως έστειλε την Seay-Reynolds, η οποία «αρνιόταν να φάει οτιδήποτε», μιλώντας στο Variety, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Ανέφερε δε πως ανησυχούσε για το νεαρό μοντέλο και την πιθανότητα να αντιμετωπίζει κάποια διατροφική διαταραχή.