Καλεσμένος στην εκπομπή «Στο Γηροκομείο» του Ηλία Ψινάκη που προβλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (1/7) από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega ήταν ο Τάκης Ζαχαράτος.

Η συνάντησή τους άρχισε με μια ιστορία για την Αμάντα Λι και γρήγορα πέρασε στο πως γνωρίστηκαν ο Ψινάκης με τον Ζαχαράτο.

«Ακούστε το σκηνικό, 90’s, με έχουν καλέσει να εμφανιστώ ως Αλίκη Βουγιουκλάκη σ’ ένα μαγαζί. Ντύνομαι κι εγώ με μια τουαλέτα και πηγαίνω ποδαράτος, επαγγελματίας, στο μαγαζί στην Ύδρα…». Τότε παρενεβλήθη ο Ηλίας Ψινάκης που είπε πως εκείνος ήταν σε σκάφος κι έκανε ένα τσιγάρο «και βλέπω την… Αλίκη. Εγώ δεν ξέρω ότι υπάρχει Ζαχαράτος που την κάνει. Κι εγώ βλέπω κανονικά τη Βουγιουκλάκη να περνάει, αλλά ντυμένη σαν την τρελή, με παγιέτα και φωνάζω “Αλίκη” και με κοιτάει αυτός και δεν με γνωρίζει η “Βουγιουκλάκη”». «Ναι, αλλά σε χαιρέτισα», απάντησε ο Ζαχαράτος που σημείωσε πως στο σκάφος ήταν κι ο Σάκης Ρουβάς. «Και της κάνω “παιδάκι μου που πας έτσι;” κι αυτός κάνει την Βουγιουκλάκη, είμαι σίγουρος ότι είναι η Αλίκη».

Συνεχίζοντας την ιστορία, ο Ψινάκης είπε πως ήθελε πολύ να πάει να δει το σόου «αλλά με τον Σάκη τότε γινόταν της π…». Μετά, ανέφερε ο Ψινάκης συναντήθηκαν και «πήγαμε στο σκάφος κι αρχίσαμε να πίνουμε κι από τότε γίναμε κολλητοί. Αυτός τότε ήταν τρομερός κομμωτής», με τον Ζαχαράτο να διακόπτει και να λέει «και παραμένω αγάπη μου, ακόμη κουρεύω τους φίλους μου. Θες να σου κάνω ένα μαλλί μετά;», ρώτησε με τον Ψινάκη να απαντάει καταφατικά.

Το πάρτι με καλεσμένη την Βουγιουκλάκη

Η εξέλιξη της ιστορίας τους οδήγησε σ’ ένα πάρτι που διοργάνωσε ο Ηλίας Ψινάκης ένας χρόνο μετά την πρώτη γνωριμία τους «με καλεσμένη όλη την Αθήνα». Ζήτησε από τον Τάκη Ζαχαράτο να ντυθεί Αλίκη Βουγιουκλάκη και του έκλεισε και δύο Rolls Royce. «Εγώ δεν είχα ξαναβγει σε τόσο κόσμο, ένα παιδί από την επαρχία…», είπε ο καλεσμένος με τον Ψινάκη να σημειώνει: «Κι η Αλίκη να είναι στο πάρτι με τον Βλάσση (Μπονάτσο) και να είναι εκεί και η Μελίνα (Μερκούρη)». «Εγώ έτρεμα και μου λέει ο Ηλίας “βγες έξω, θεά, μη μασήσεις και βγάλε με ασπροπρόσωπη”» καθώς ετοιμαζόταν να κάνει τη σκηνή που είχαν συζητήσει, δηλαδή, ένα τηλεφώνημα της Αλίκης Βουγιουκλάκη με τη Μελίνα Μερκούρη. «Αυτός είχε πάθει τρακ γιατί έλεγε αυτές είναι εκεί δεν μπορώ να τις κοροϊδέψω και του λέω να τις σκίσει γιατί έχουν χιούμορ», πρόσθεσε ο Ψινάκης με τον Ζαχαράτο να αναπαριστά τη σκηνή προκαλώντας άφθονο γέλιο.

Τότε ο Ψινάκης άρχισε να εξιστορεί τις αντιδράσεις. «Η Μελίνα γελούσε κι ο Βλάσσης κάνει στην Αλίκη “αυτή είναι πιο όμορφη από εσένα, μ’ αυτή θα πήγαινα” και τσαντίστηκε η Αλίκη και σηκώθηκε κι έφυγε από το πάρτι».