Για την συνεργασία του με το Mad μίλησε ο Γιάννης Κατινάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» του Open και τον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά τονίζοντας πως: «Το Mad είναι -με την καλή έννοια- παιδική χαρά. Αφήνει χώρο και χρόνο στον εργαζόμενό του να ξεδιπλώσει τον εαυτό του όπως θέλει. Ελεύθερα. Εγώ περνάω πάρα πολύ ωραία. Εκφράζομαι».

O Tik Toker σημείωσε πως: «Δεν φοβήθηκα ποτέ να μιλήσω ανοικτά για τη σεξουαλικότητά μου, έχω χτίσει τον περίγυρό μου πολύ προσεκτικά. Οπότε δεν υπάρχουν άτομα τα οποία έχουν τόσο οπισθοδρομικές απόψεις και τόσο κομπλεξικές παρωπίδες. Τα δύσκολα βιώματα τα είχα ως παιδί, είχα σκληρή αντιμετώπιση από το σχολικό περιβάλλον μου. Άπλετο μίσος».

Τι λείπει από την κοινωνία και δεν μπορεί να αφομοιώσει την διαφορετικότητα; «Η μόρφωση. Η ομοφοβία πηγάζει από την έλλειψη βασικών γνώσεων. Αν ο κάθε άνθρωπος δεν έχει διάθεση να εκπαιδεύσει και να εξελίξει τον εαυτό του, ποτέ δεν θα πάμε μπροστά. Δεν μπορώ να προσαρμοστώ στο παράλογο ορισμένων ανθρώπων. Όπως η γη είναι στρογγυλή και γυρίζει έτσι και η ομοφυλοφιλία προέρχεται από τη φύση» απάντησε ο Γιάννης Κατινάκης.

«Πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή και να κάνουμε κάτι για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Πλέον θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να δίνεται βήμα σε ομοφοβικό λόγο και ρατσιστικό λόγο, και λόγο που διακατέχεται κυρίως από μίσος. Αν δεν προστατεύσουμε το κοινό από το μίσος ποτέ δεν θα πάμε μπροστά. Ουσιαστικά ο κ. Μπέος έκανε μια άμεση επίθεση στον κ. Κασσελάκη αλλά με τα λόγια του αυτά έκανε επίθεση σε όλες τις ψυχές των ομοφυλόφιλων ατόμων που μπορεί να ντρέπονται» σημείωσε ο Γιάννης Κατινάκης.

«Είναι πάρα πολύ χρήσιμο ότι υπάρχει ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολιτική σκηνή»

Σχολιάζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη σημείωσε πως: «Είναι πάρα πολύ χρήσιμο ότι υπάρχει ο Στέφανος Κασσελάκης στην πολιτική σκηνή γιατί υπάρχει βαθιά ριζωμένη η αντίληψη ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι παρακμιακό, είναι κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε θέσεις κύρους. Σίγουρα είμαι υπέρ στο να μπορεί και ένα ομόφυλο ζευγάρι να αποκτήσει παιδιά αν και εφόσον είναι αρμόδιο, μπορεί να δώσει αγάπη και να τα μεγαλώσει σωστά. Τώρα, αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης για τα δύο αγόρια, λίγο με έχει μπερδέψει».

Ο Γιάννης Κατινάκης έχει και την ιδιότητα του ηθοποιού. Πώς βλέπει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται στην ελληνική τηλεόραση οι gay; «Παλαιότερα, είχαν πέσει πολλοί στην παγίδα του στερεότυπου. Όχι του στερεότυπου της πραγματικότητας, του στερεότυπου που φτιάχτηκε στα μυαλά κάποιων του πώς θα μπορούσε να είναι ένας gay. Θεωρώ ότι ο τρόπος που παρουσιάζει ο κ. Σεφερλής την ομοφυλοφιλία, παίζει πιο πολύ με τα κακοποιητικά στερεότυπα».