Αύριο, Πέμπτη και ώρα 10.00 οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Το κάλεσμα τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του «Ριζοσπάστη» υπογράφεται από μαθητές 17 σχολείων και ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι αυτό της δωρεάν μεταφοράς, γεύματος καθώς και της επαναλειτουργίας των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν.

Πιο αναλυτικά τα αιτήματά τους είναι:

– Δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές και σπουδαστές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Να δοθεί πάσο απεριορίστων διαδρομών. Να μπουν δωρεάν λεωφορεία εκεί που χρειάζεται.

– Δωρεάν γεύμα σε κάθε μαθητή και σπουδαστή των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ με ευθύνη των δήμων (2 σάντουιτς και ένα χυμό τη μέρα).

– Να επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν.

– Να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Να επαναπροσληφθούν αυτοί που απολύθηκαν.

– Κατάργηση του 4ου έτους μαθητείας. Πτυχίο στα 3 χρόνια. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα.

– Ο νέος νόμος της κυβέρνησης για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να μην εφαρμοστεί ποτέ.

Το κάλεσμα υπογράφουν μαθητές από το 4ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Φιλαδέλφειας, 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου, 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Περιστερίου, 1ο και 2ο Εσπερινά ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 4ο ΕΠΑΛ στον Αγ. Ελευθέριο, 6ο ΕΠΑΛ στους Αμπελόκηπους, 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 1ο ΕΠΑΛ Κορωπίου, 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Δημητρίου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης, 1η ΕΠΑΣ στη Σιβιτανίδειο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.