Όσο περνούν οι ημέρες και η «πρεμιέρα» των νέων – ψηφιακών ταυτοτήτων είναι πιο κοντά τόσο αυξάνονται οι αντιδράσεις των αρνητών με τις θεωρίες συνωμοσίας να οργιάζουν στα social media. Άλλοι κάνουν λόγο για… τσιπάκια τα οποία θα παρακολουθούν κάθε κίνηση των πολιτών ενώ υπάρχουν και εκείνοι που τις συνδέουν με τον σατανά.

«Είναι θέμα μείζονος ενδιαφέροντος και αποτελεί πρόβλημα. Αυτό αποδεικνύεται από την ευρύτητα που έχει λάβει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο», σχολίασε ο καθηγητής Θεολογίας Θωμάς Ιωαννίδης μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

«Για ορισμένα μέλη της εκκλησίας οι νέες ταυτότητες είναι δαιμονικές ή διαβολικές»

Όπως εξήγησε ο καθηγητής Θεολογίας, ορισμένοι πολίτες αντιδρούν ως προς το «φακέλωμα», εννοώντας τον γεωεντοπισμό, και τόνισε πως το υπουργείο θα πρέπει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις για να διαλύσει τον φόβο του κόσμου όσον αφορά τις ψηφιακές ταυτότητες.

Άλλο ένα επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι αρνητές των νέων ταυτοτήτων αφορά τη «συστοιχία των αριθμών 666», το σύμβολο του Αντίχριστου, στο τσιπάκι που θα φέρουν.

«Για ορισμένα μέλη της εκκλησίας οι νέες ταυτότητες είναι δαιμονικές ή διαβολικές», είπε ο κος Ιωαννίδης και στη συνέχεια εξήγησε πως το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό κι όχι θρησκευτικό.

Στην εκπομπή του Mega μίλησε και ο Νίκος Βασιλάκος, δημοσιογράφος Τεχνολογίας τονίζοντας πως η εκκλησία ακολουθεί τον εκσυγχρονισμό που φέρει η τεχνολογία.

«Όπως βάλαμε τα μικρόφωνα και ορισμένοι ιερείς τα i-pad στις εκκλησίες και εκσυγχρονίστηκαν, με τον ίδιο τρόπο η επίσημη εκκλησία καλοδέχεται κάθε εκσυγχρονισμό και γι’ αυτό απάντησαν ότι οι νέες ταυτότητες δεν έχουν κάτι κακό, γιατί η τεχνολογία έρχεται να συνδράμει και να βοηθήσει τη ζωή του πολίτη», είπε.