Οι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν! Και όλοι μας είμαστε με το ένα πόδι στο γραφείο και το άλλο σε κάποια αμμουδιά. Ορισμένοι έχουν ήδη προγραμματίσει το πώς θα περάσουν τις διακοπές τους, ενώ άλλοι είναι τις τελευταίας στιγμής. Και αν κάποιοι θέλουν απλά να αράξουν σε ένα νησί, υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν να μπουν στο αυτοκίνητο και να επισκεφθούν τα γραφικά χωριά, τα πανέμορφα τοπία και τις κρυστάλλινες παραλίες της ηπειρωτικής χώρας.

Αν ανήκεις και εσύ στη δεύτερη κατηγορία, το φετινό καλοκαίρι είναι μία καλή ευκαιρία να πάρεις την παρέα σου και να ανακαλύψεις κρυμμένους αλλά και γνωστούς προορισμούς σε ένα μοναδικό road trip!

Επειδή όμως ένα ταξίδι για να είναι απόλυτα απολαυστικό θα πρέπει να είναι και οργανωμένο, παρακάτω σου έχουμε μερικές συμβουλές για να κάνεις το φετινό σου road trip το καλύτερο που υπάρχει!

Σχεδίασε την πορεία σου

Ένα road trip προϋποθέτει αρκετές μετακινήσεις και στάσεις από μέρος σε μέρος, εάν δεν είσαι σαφής όσον αφορά τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις και τους προορισμούς που θα επισκεφθείς, μπορεί στο τέλος να έρθεις αντιμέτωπος με περιττά έξοδα και πολύ ταλαιπωρία, όπως για παράδειγμα να μη βρεις διαθέσιμα καταλύματα ή να ξοδέψεις περισσότερα καύσιμα διότι δεν ακολούθησες την καλύτερη διαδρομή.

Γι’ αυτό το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να σχεδιάσεις τη διαδρομή σου. Δε χρειάζεται να την ακολουθήσεις πιστά, απλά καλό είναι να έχεις ένα πλάνο. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να προγραμματίσεις σωστά τις διανυκτερεύσεις σου σε τοπικά ξενοδοχεία ή airbnb, να είσαι σίγουρος ότι θα δεις όλα όσα θέλεις και φυσικά να είσαι όσο πιο κοντά γίνεται στον προϋπολογισμό σου.

Υπολόγισε τα έξοδα

Αφού, σχεδιάσεις την πορεία σου, στη συνέχεια θα πρέπει να υπολογίσεις τα κόστη των διοδίων, τη βενζίνη που θα χρειαστείς ή αν έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο να τσεκάρεις τους πιθανούς σταθμούς φόρτισης που θα πρέπει να επισκεφθείς.

Ενημερώσου σωστά για τις περιοχές που θα επισκεφθείς

Σίγουρα, αρχική πηγή της πληροφόρησής σου θα αποτελέσει το διαδίκτυο. Ωστόσο, επειδή κανείς δεν ξέρει καλύτερα μία περιοχή από τους ντόπιους ή αυτούς που την έχουν επισκεφθεί, καλό θα είναι να μιλήσεις με φίλους και συγγενείς που γνωρίζουν ιδίοις όμμασι τις περιοχές αυτές.

Ρώτα για τυχόν παρακάμψεις που μπορείς να πάρεις για να μην πέσεις σε κίνηση, για τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό, για κρυμμένες παραλίες που μόνο λίγοι ξέρουν, αλλά και για το τι να αποφύγεις!

Πέρα από τις ταβέρνες, τα αξιοθέατα και τις παραλίες, ίσως ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις έναν τόπο και τους ανθρώπους του είναι να συμμετάσχεις σε τοπικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες. Ψάξε και ρώτα για τυχόν δρώμενα που θα λάβουν χώρα εκείνη την περίοδο και οργάνωσε το ταξίδι σου αντίστοιχα.

Ταξίδεψε με ασφάλεια

Τέλος, μην αμελήσεις την ασφάλεια τη δική σου και των συνεπιβατών σου! Το σημαντικότερο στοιχείο ενός road trip είναι το αυτοκίνητο σου και γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι βρίσκεται σε άψογη κατάσταση.

Αν χρειάζεται καινούρια λάστιχα, μην ξεκινήσεις χωρίς να τα αντικαταστήσεις. Αν τον χειμώνα έπρεπε να κάνεις σέρβις, αλλά το άφησες «για αργότερα», η ώρα είναι τώρα. Αν το αυτοκίνητο χρειάζεται κάποια σημαντική επισκευή, φτιάξτη πριν το ταξίδι. Για να είσαι σίγουρος ότι τίποτε δε θα χαλάσει τις διακοπές σου.

Και επειδή πολλά πράγματα μπορεί να σε απασχολήσουν στο budget των διακοπών σου, από τη βενζίνη μέχρι τη τιμή του φρέντο, το μόνο για το οποίο δε θα χρειαστεί να νοιαστείς είναι τα έξοδα του αυτοκινήτου σου, διότι με το wallet+ από την Hellas Direct έχεις τη δυνατότητα να καλύψεις σε δόσεις όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου σου, με χρηματοδότηση από 20 έως 2.000 ευρώ μέσω συνεργαζόμενων τραπεζών.

Είτε είσαι ασφαλισμένος στην Hellas Direct, είτε όχι, μπορείς γρήγορα, εύκολα και online να είσαι καλυμμένος για σέρβις αυτοκινήτου, επισκευή βλάβης, εξωτερικές ζημιές και ελαστικά.

Μάθε περισσότερα εδώ.

Οργανώσου σωστά λοιπόν και βάλε μπρος για μία μοναδική εμπειρία!