Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος πέθανε μετά από νοσηλεία στη ΜΕΘ, καθώς είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό και λίγο μετά τον θάνατο του, δύο hashtag έχουν αρχίσει να κυριαρχούν στο ελληνικό Twitter.

Το πρώτο είναι το #Κωνσταντίνος με το οποίο οι χρήστες δεν στέλνουν μόνο συλληπτήρια στην οικογένεια του, αλλά δηλώνουν πως τον αναγνωρίζουν και ως βασιλιά της Ελλάδας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρούν λάθος το δημοψήφισμα με το οποίο κηρύχθηκε έκπτωτος με ποσοστό 69,2%. Μάλιστα, ζητούν η κηδεία του να γίνει δημοσία δαπάνη και όχι να πληρωθεί από την οικογένεια του.

Αντιθέτως, το #Κοκός περιλαμβάνει χρήστες οι οποίοι καταφέρονται κατά του και θυμίζουν τις μαύρες σελίδες της ιστορίας του, όπως τις σχέσεις με τη Χούντα, το πραξικόπημα που προσπάθησε να ετοιμάσει και την αποζημίωση εκατομμυρίων που ζήτησε από τον ελληνικό λαό, εφόσον έχασε όλους τους τίτλους του.

«Ήταν Βασιλεύς των Ελλήνων, το τελετουργικό της κηδείας του θα πρέπει να είναι με τιμές αρχηγού κράτους», αναφέρεται ενδεικτικά σε μια ανάρτηση υπέρ του τέως, ενώ σε μια άλλη που είναι κατά του, αναφέρεται το εξής: «Συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλεια ΤΟΥΣ. Όμως στην περίπτωση του, κανένας οίκτος για τη μνήμη του. Έφερε τη Χούντα. Χάθηκε η Κύπρος. Βασανίστηκαν και εκδιώχθηκαν άνθρωποι».

Ακολουθούν ορισμένες αναρτήσεις για τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών: