Οι ελληνικές γεύσεις και τα εδέσματα της χώρας μας είναι γνωστά και στο εξωτερικό και όπως φαίνεται, έχουν κερδίσει πολλούς θαυμαστές αφού η ελληνική κουζίνα κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης όπως αυτή παρουσιάστηκε στον ιστότοπο Τasteatlas.

Την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες καταλαμβάνει η Ιταλία. Η πίτσα, το ριζότο με μανιτάρια και η παρμεζάνα συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, ενώ στα πιο δημοφιλή είναι επίσης η πίτσα, ο εσπρέσο και τα μακαρόνια.

Στη δεύτερη θέση του καταλόγου με τις καλύτερες παραδοσιακές κουζίνες βρίσκεται η Ελλάδα. Καλαματιανό λάδι, φιστίκια Αιγίνης, βινσάντο Σαντορίνης, μπουγάτσα και ντάκος βρίσκονται στην πρώτη 5αδα με την καλύτερη βαθμολογία.

Όσο για τα πιο δημοφιλή ελληνικά φαγητά; Αυτά είναι η φέτα, ο γύρος, το σουβλάκι, ο μουσακάς και η ελληνική σαλάτα

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Ισπανία, στην τέταρτη η Ιαπωνία, πέμπτη η Ινδία, έκτο το Μεξικό, έβδομη η Τουρκία όγδοες οι ΗΠΑ, ένατη η Γαλλία και δέκατο το Περού. Σημειώνεται ότι και πριν από λίγους μήνες, σε προηγούμενη κατάταξη, η ελληνική κουζίνα είχε αναδειχθεί στο no2 στον κόσμο.