Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από συλλογικότητες, με αφορμή τον βιασμό που ισχυρίζεται ότι υπέστη 19χρονη στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας από δύο αστυνομικούς.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (24/10), ενώ στο σημείο βρέθηκε ισχυρή αστυνομική παρουσία, όπως και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Αρχικά, οι διαδηλωτές προχώρησαν μέχρι το Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, με την Αστυνομία να τους παραχωρεί μία λωρίδα του δρόμου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό του ηλεκτρικού στην πλατεία Βικτωρίας.

Εκεί, μόλις ολοκληρώθηκε η πορεία, ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν φωτοβολίες προς τα ΜΑΤ και εκείνοι απάντησαν με κρότου λάμψης και το επεισόδιο έληξε άμεσα.

Σημειώνεται, ότι οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον βιασμό της 19χρονης, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ έχουν αρνηθεί τις πράξεις που τους αποδίδονται. Αντιθέτως, η κοπέλα αναφέρει ότι τη βίασαν διαδοχικά και ότι ένας από αυτούς κατέγραψε την πράξη σε υπηρεσιακή κάμερα GoPro που είχε στη στολή του.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Newsbeast από τη συγκέντρωση: