Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 με τη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

  • Tο 16% των παιδιών στην Ελλάδα και ένα  στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης.
  • Η παιδική σεξουαλική κακοποίηση εννιά φορές στις δέκα γίνεται από άτομα του οικείου περιβάλλοντος ή του κύκλου εμπιστοσύνης των παιδιών.
  • Ο κανόνας του εσωρούχου αποτελεί ένα απλό μέσο, ώστε οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματος, στα οποία δεν πρέπει οι άλλοι να επιχειρήσουν να τα αγγίξουν, πώς πρέπει να αντιδράσουν τα παιδιά και πού να στραφούν για βοήθεια. 
  • Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, μια πρωτοβουλία του ίδιου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορά στην αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας κατά των ανηλίκων.
  • Πρόκειται για μια ολιστική παρέμβαση στο υφιστάμενο πλαίσιο δομών και λειτουργιών για την πρόληψη του φαινομένου, την προαγωγή της αποκάλυψής του όταν συμβαίνει, την γρήγορη και αποτελεσματική δίωξη των δραστών και την παροχή προστασίας και στήριξης στα θύματα.

✏️Ως συντονίστρια του προγράμματος «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα μίλησα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 @989alpharadio με τη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου @elli_spy για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.#ElenaRapti #vouli #politician #Greece #Hellas #Thessaloniki #nd #ΝέαΔημοκρατία #σπάσετησιωπή #προστασίαπαιδιών #ένασταπέντε #παιδικήσεξουαλικήκακοποίηση #childsexualabuse #councilofEurope #againstchildsexualabuse #σεξουαλικήκακοποίησηανηλίκων #σεξουαλικήεκμετάλλευση #ενημέρωσηπαιδιών #Εθνικό Σχέδιο Δράσης @elli_spy @989alpharadio

Posted by Elena Rapti on Friday, October 21, 2022