Κάθε φορά που ψάχνουμε κάτι σχετικό με είδη πάρτυ στον Ιστό, πέφτουμε πάνω στο balloon.gr. Με μικρή περιέργεια πήραμε ένα τηλέφωνο και τελικά καταλήξαμε σε μικρή συνέντευξη. 

Γιατί πέφτουμε… διαρκώς πάνω σας;

Ας ξεκινήσουμε από το 2000, όταν συστήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το “Μπουκέτο Μπαλόνια”. Μια αλυσίδα που έμελλε να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα δίνοντας πραγματικά, άλλη διάσταση στα μπαλόνια και στο στήσιμο των πάρτυ, εξελίσσοντας το χώρο της γιορτινής διακόσμησης και τα προσωποποιημένα δωράκια. Το site, το balloon.gr, δημιουργήθηκε το 2002 κι έδωσε την δυνατότητα στον καθένα να έχει με ένα κλικ το πάρτυ που είχε ονειρευτεί στην πόρτα του. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από την καλή σχέση και την εμπιστοσύνη που χτίσαμε με τον κόσμο, πράγματι, έχουμε μεγαλώσει και είμαστε… παντού, στις αναζητήσεις και στις προτιμήσεις. 

Και τι μπορούμε να βρούμε στο σάιτ;

Η ιδέα είναι απλή! Ο καθένας μπορεί να βρει οτιδήποτε χρειάζεται για να διοργανώσει το πάρτυ του με τα καλύτερα προϊόντα που υπάρχουν και έχουν κατασκευαστεί με την αδιάκοπη δημιουργικότητα της εξειδικευμένης μας ομάδας. 

Ξεκινώντας με βασικό άξονα τα μπαλόνια και στόχο να φτάσουμε να διαθέτουμε την μεγαλύτερη ποικιλία στα συγκεκριμένα προϊόντα που τόσο πολύ αγαπάμε και θέλουμε να μας συντροφεύουν σε κάθε γιορτινή στιγμή της ζωής μας. Μπορούμε να βάλουμε ένα τσεκ στον πρώτο από τους πολλούς και συνεχείς στόχους που θέτουμε σαν εταιρεία καθώς καταφέραμε να έχουμε τη μεγαλύτερη συλλογη που ικανοποιεί κάθε ανάγκη των καταναλωτών μας επαγγελματική και μη. Προφανώς και δεν μείναμε εκεί σαν ομάδα καθώς δεν θέλαμε τα μπαλόνια να είναι η μόνη συντροφιά που θα προσφέραμε σε εσάς και τα πάρτυ σας. 

Πήραμε για παράδειγμα, τον ίδιο μας τον εαυτό και καταληξαμε στο ερώτημα : και ποιος δεν θα ήθελε την ημέρα των γενεθλίων του να έχει μια γιορτινή και εντυπωσιακή διακόσμηση με φαντεζί μπαλόνια και κανονάκια κομφετί που σκάνε πάνω στην ώρα του “happy birthday”; Ποιος δεν έχει ονειρευτεί στον γάμο του έναν όμορφο στολισμό και να κατακλύζεται ο ουρανός από λαμπερά πυροτεχνήματα ή το βράδυ από ρομαντικά φαναράκια;

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να συμπεριλάβουμε προϊόντα που συμπληρώνουν το τέλειο σκηνικό για σημαντικές περιστάσεις της ζωής μας. Τα πυροτεχνήματα ήταν ένα από αυτά. Η γκάμα τους ποικίλει από λαμπερά συντριβάνια για την είσοδο στο γαμήλιο τραπέζι μέχρι ρουκέτες και φυσικά τα αγαπημένα όλων μαγικά, εντυπωσιακά, εκρηκτικά στη εικόνα αλλά και στα συναισθήματα που δημιουργούν στα μάτια του κάθε θεατή που τα αντικρίζει εναέρια πυροτεχνήματα.

Το balloon.gr αναπτύσσεται και διευρύνει την γκάμα των προϊόντων του, διαρκώς. Παρακολουθεί τις τάσεις και ανταποκρίνεται σε αυτές. Χαρακτηριστικό είναι πως έχουμε την μεγαλύτερη συλλογή θεματικών πάρτυ που, μπορεί κανείς να φανταστεί. Σε αυτό βοήθησε πολύ η σχέση επικοινωνίας της ομάδας μας με τους πελάτες μας. Κάθε φορά που κάποια μαμά έχει ένα θέμα για πάρτυ, ακούμε προσεκτικά και διαμορφώνουμε κάθε προϊόν με βάση τους ήρωες και το θέμα που έχει φανταστεί και επιθυμεί το καθε παιδάκι. 

Το πάρτυ ζωντανεύει πάνω στα προϊόντα μας με κύριο πρωταγωνιστή τον ήρωα και το όνομα του παιδιού να κοσμούν τα ποτηράκια την πινιάτα τα καπελάκια και οτιδήποτε άλλο είχε ονειρευτεί Επίσης μεγάλη χαρά τους δίνουν οι επιλογές που τους προσφέρει η σχεδιαστική μας ομάδα προσθέτοντας μια ακόμα πινελιά στην μαγική φαντασία του παιδικού μυαλού. ο τρόπος που το καταφέρνει αυτό είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικός και εντυπωσιακός καθώς το καθε παιδάκι μπορεί να δει τον εαυτό του να μεταμορφώνεται στον ήρωα που θέλει με μία απλή αποστολή της φωτογραφίας του σε εμάς. Η τεράστιες θεματικές αφίσες μας μπορούν να απογειώσουν το πάρτι με κύριο πρωταγωνιστή πάντα το μικρό σας που όμως αυτή τη φορά μπορεί να έχει παρέα τους Avengers, να είναι ντυμένη πριγκίπισσα frozen ή γενναίος εξερευνητής παρέα με τεράστιους δεινόσαυρους. 

Η ποικιλία στα θέματα που μπορείτε να επιλέξετε για τα πάρτυ σας ξεκινάει από τα κλασικά αγαπημένα παιδικά που συντρόφευαν εμάς και πλέον τους μικρούς μας φίλους και συνεχίζεται εντάσσοντας καινούργιες επιλογές από σειρές και δρώμενα της εποχής που συμβαίνουν και αποτελούν κάτι viral για μικρούς και μεγάλους. 

Ο σκοπός μας ήταν από την αρχή να ομορφαίνουμε… τις πιο όμορφες στιγμές του κόσμου. Άλλωστε, όλοι μας  έχουμε στην ζωή μας τις ίδιες γιορτινές στιγμές και περιστάσεις  φέρνοντας, έτσι, καθημερινά νέες ιδέες, προϊόντα και συνθέσεις. Καταλαβαίνετε λοιπόν την χαρά μας όταν λαμβάνουμε φωτογραφίες και κριτικές από τον κόσμο που όπως μας επισημάνει είμαστε το μόνο site που είχε το πάρτι που έψαχνε και που έκανε το μικρό της να διασκεδάσει με την ψυχή του. Αυτό για την ομάδα μας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή! 

Υπάρχει πράγματι ενδιαφέρον για το θεματικό πάρτυ Κ-pop, που έχετε φτιάξει;

Η αλήθεια είναι πως η ομάδα μας ακούει τον παλμό της εποχής και, ας πούμε, “χορεύει” σε αυτόν. 

Το πάρτυ K- pop είναι από τα πιο δημοφιλή θέματά μας. Η K-pop είναι η κορεάτικη ποπ, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει κοινό παγκοσμίως. Έντονα χρώματα, διασκεδαστική μουσική, στυλ και στίχοι που σπάνε τα στερεότυπα και ασχολούνται με θέματα της εποχής, έχουν κάνει την κορεάτικη ποπ να αγαπηθεί από τους νέους στην Ελλάδα και γενικά στον δυτικό κόσμο.

Ακολουθήσαμε τον παλμό και γίναμε το πρώτο site που πλέον διαθέτει είδη με τα λατρεμένα συγκροτήματα BTS και BLACKPINK.

Ποιο είναι το μυστικό για να μένει κάποιος μέσα στα “trend”;

Μία εταιρία που δραστηριοποιείται στον δικό μας τομέα, για να πετύχει και να δημιουργήσει μια σχέση αλληλεπίδρασης με το κοινό της, είναι απαραίτητο να βαδίζει με το βλέμμα της στραμμένο στο τώρα. Να ακούει, να αισθάνεται, να μπορεί να δώσει στον καθένα αυτό το κάτι που ζητάει και που θα του αφήσει ένα χαμόγελο. Γι’ αυτό και προσπαθούμε να διαθέτουμε είδη όχι μόνο για παιδικά πάρτυ και γάμο, αλλά και για περιστάσεις που είναι πιο δύσκολο να βρει κάποιος κάτι που να τον εκπροσωπεί. 

Για παράδειγμα, φτιάξαμε τμήμα με είδη για εκδηλώσεις που αφορούν το Pride, οι οποίες διοργανώνονται τον μήνα που διανύουμε, διότι δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε έξω από την γκάμα μας μια γιορτή για την αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Η εταιρία μας υποστηρίζει και δουλεύει διαρκώς πάνω σε φρέσκες ιδέες, παρακολουθώντας τις σύγχρονες τάσεις,  π.χ. έχουμε ένα πολύ επιτυχημένο πάρτυ στο TikTok. 

Ένας από τους λόγους στους οποίους οφείλουμε την επιτυχία αυτή, είναι ότι η βασική δημιουργική μας ομάδα απαρτίζεται από γυναίκες, οι οποίες κατέχουν έναν σημαντικό και ηγετικό ρόλο στο balloon.gr 

Δεν είναι όμως όλα αυτά πολύ πλαστικό για τη φύση;

Αρχικά, ας  τονίσουμε πως για αρκετό καιρό η βιομηχανία των ειδών πάρτι είχε, όντως, ως βασικό συστατικό της το πλαστικό. Πλέον, ο κόσμος αλλάζει και με κύριο γνώμονα το σεβασμό στο περιβάλλον, οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν προϊόντα φιλικά διακείμενα προς το περιβάλλον. Για παράδειγμα, στο balloon.gr τα μπαλόνια είναι οικολογικά και βιοδιασπώμενα. 

Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μπαλόνια μας είναι το καουτσούκ, υλικό που τους επιτρέπει, αν αφεθούν στην φύση να βιοδιασπώνται χωρίς να απειλούν το περιβάλλον μας. 

Στο παρελθόν, αξίζει να αναφέρουμε πως είχε σημειωθεί ένα επιζήμιο για το περιβάλλον ατύχημα, το οποίο ίσως πολλοί να μην το γνωρίζουν στην Ελλάδα.  Ήταν το 1986, στο φεστιβάλ του Οχάιο στον εορτασμό του Balloonfest, όταν αφέθηκαν ένα εκατομμύριο μπαλόνια με σκοπό να σπάσουν το ρεκόρ Guinness. Το αποτέλεσμα ήταν και να σπάσουν το ρεκόρ, αλλά και να επικρατήσει το απόλυτο χάος χαράζοντας στην μνήμη του καθενός πως η διασκέδαση θα πρέπει να γίνεται με σεβασμό προς τους γύρω μας και προς τον πλανήτη.

Ευτυχώς, περιστατικά όπως αυτό, έγιναν μάθημα. Εμείς στο balloon.gr, παρ’ ότι γνωρίζουμε πως τα μπαλόνια μας είναι φιλικά προς το περιβάλλον, υπενθυμίζουμε, διαρκώς, στους πελάτες μας τόσο να ανακυκλώνουν, όσο και να χρησιμοποιούν προϊόντα, όπως για παράδειγμα,  βαρίδια για τα μπαλόνια, ώστε να αποφευχθεί η απελευθέρωση τους στον ουρανό.

Δυστυχώς, το πλαστικό παραμένει μέρος της ζωής και της καθημερινότητας του σύγχρονου κόσμου. Είναι ευθύνη όλων μας η λελογισμένη χρήση, η ανακύκλωση και ταυτοχρόνως, η εξοικείωση με νέα οικολογικά υλικά και λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Ευτυχώς, όλο και περισσότερες παραγωγικές εταιρείες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα και στρέφονται σε τέτοιου είδους υλικά, γεγονός που αποτελεί σημαντικό κριτήριο, ως προς την επιλογή προμηθευτών. 

Η βασική επιδίωξη είναι μεν να δημιουργούμε όμορφες αναμνήσεις, αλλά, παράλληλα, να στεκόμαστε υπεύθυνα απέναντι στη προστασία του πλανήτη μας.

Κάτι τελευταίο για κλείσιμο;

Το καλοκαίρι έφτασε, περάσαμε πολλά όλοι μαζί τα τελευταία δύο χρόνια, απλά ας ξεδώσουμε κι ας απολαύσουμε το όμορφο ελληνικό καλοκαίρι. Κι όποιος θελήσει να στήσει μια όμορφη γιορτή, για όποια περίσταση, εμείς είμαστε πάντα στη θέση μας και λέμε: balloon.gr και είσαι η ψυχή του πάρτυ!