Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στο Σουφλί Έβρου, με τα καλά νέα να έρχονται από το ανατολικό μέτωπο, το οποίο έχει τεθεί υπό έλεγχο. Βόρεια, βορειοδυτικα και δυτικα μικρές και διασπαρτες ενεργές εστίες, αλλά τις δουλεύουν.

Νοτιοδυτικά υπάρχει ενεργό μέτωπο, όπου εστιάζουν την κύρια προσπάθεια με επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αυτή την ώρα, δεν έχει αέρα, κάτι που κάνει αργή την εξάπλωση της φωτιάς.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να σωθεί ο Εθνικός Δρυμός της Δαδιάς.

Συνολικά, επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 68 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρα τμήματα, τέσσερα αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις δουλεύουν και 32 υλοτομοι από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς της περιοχής. Προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αντιπυρική ζώνη, διαπλατυνοντας ένα μονοπάτι από την περιοχή ταιστρες προς το δρόμο Δαδιας-Λευκιμης.

Αυτοί κόβουν και από πίσω έρχονται μηχανήματα για να απομακρύνουν τα κομμένα. Επίσης θα διαπλατυνουν την περιμετρική έξω από το χωριό Δαδια, για κάθε ενδεχομενο.

Άλλοι 10 υλοτομοι δούλευαν όλο το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αλεξανδρούπολη από την φωτιά στο δάσος της Δαδιάς. Σε χειρότερη φυσικά κατάσταση βρίσκονται όλοι οι οικισμοί του δήμου Σουφλίου. Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η έκθεση στον καπνό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων.