Κυκλοφοριακό χάος αναμένεται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας αφού όλα τα ΜΜΜ σηκώνουν χειρόφρενο. Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός, το μετρό, ο προαστιακός, το τραμ και ο ΟΣΕ καθώς οι εργαζόμενοι θα απέχουν από την εργασία τους όλη την ημέρα.

Στον ΟΣΕ, καταργούνται σήμερα όλα τα επιβατικά και εμπορικά δρομολόγια πλην των διεθνών δρομολογίων 334, 335, 336, 337, 462, 463, τα οποία στην ελληνική διαδρομή τους θα εκτελεστούν με λεωφορεία, καθώς και των 604 (Αθήνα Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη) και 605 (Θεσσαλονίκη – Αθήνα), τα οποία θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας. Η διαδρομή του δρομολογίου 605, Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη καταργείται.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί το υπουργείο στον τομέα των συγκοινωνιών. Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στις 12:00 οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.