Συνολικά 224 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έφερε η κακοκαιρία Genesis. Συγκεκριμένα, υπήρξαν αναφορές για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων, απεγκλωβισμούς και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία

Αναλυτικότερα:

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 79 κλήσεις εκ των οποίων, 7 για κοπές δέντρων, 48 για αντλήσεις υδάτων, 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων, μία για πλύση οδοστρώματος και 21 για απεγκλωβισμούς ατόμων και μεταφορές τους σε ασφαλή σημεία.

-Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων, 1 για άντληση υδάτων και 2 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Κέρκυρα και Λευκάδα

-Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 3 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

-Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 114 κλήσεις εκ των οποίων, 16 για κοπές δέντρων, 91 για αντλήσεις υδάτων, 3 για μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη, Δράμα και Καβάλα.

-Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 16 κλήσεις εκ των οποίων, 8 για κοπές δέντρων και 7 για αντλήσεις υδάτων σε Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ημαθία και 1 για παροχή βοηθείας.

-Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 6 κλήσεις εκ των οποίων, 3 για κοπές δέντρων και 3 για αντλήσεις υδάτων σε Πτολεμαΐδα, Δεσκάτη και Σέρβια Κοζάνης.