Οργισμένοι και αγανακτισμένοι ήταν οι οδηγοί που έζησαν μία αδιανόητη ταλαιπωρία παραμένοντας εγκλωνισμένοι στην Αττική Οδό εν μέσω χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα. Ένας από τους οδηγούς περιγράφει ότι βρήκε νερό και φαγητό επειδή έτυχε να εγκλωβιστούν μαζί τους φορτηγάκια με τρόφιμα. «Η κατάσταση είναι ελεεινή» πρόσθεσε στο Mega.

Άνδρες της ΟΠΚΕ εντόπισαν πατέρα και την μικρή κόρη του, η οποία έπρεπε να χειρουργηθεί, να είναι εγκλωβισμένοι στο όχημά τους. Χωρίς δεύτερη σκέψη την κουβάλησαν μέχρι τον σταθμό του προαστιακού στη Δουκίσσης Πλακεντίας, όπου και την παρέλαβαν άλλοι συνάδελφοί τους και μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Δραματικές είναι μαρτυρίες των οδηγών που εγκλωβίστηκαν από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική Οδό. Περίμεναν ώρες ολόκληρες, όχι για τον απεγκλωβισμό τους αλλά έστω για μία πληροφόρηση. Ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και άτομα με προβλήματα υγείας.

Το χρονικό του εγκλωβισμού

Καθώς η ώρα, προχωρά ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα παραμένουν ακίνητα στην Αττική Οδό. Οι οδηγοί αρχικά παραμένουν γενικά ψύχραιμοι, καθώς έχουν ακόμα και βενζίνη και μπαταρία στα κινητά.

Το μποτιλιάρισμα μεγαλώνει. Το απόγευμα, το παίρνουν όλοι απόφαση, πως δεν υπάρχει περίπτωση να απεγκλωβιστούν. Η ταλαιπωρία δίνει τη θέση στην οργή. Οδηγοί παρατούν τα αυτοκίνητα και βγαίνουν έξω ψάχνοντας απεγνωσμένα λύση.

Το πρώτο σκοτάδι πέφτει. Ο δρόμος παραμένει κλειστός, οι νταλίκες ακίνητες, αλλά εμφανίζεται ένα εκχιονιστικό το οποίο ακολουθεί ένα ΙΧ. Όμως λίγο πιο κάτω οι νταλίκες παραμένουν ακίνητες.

Μετά τα μεσάνυχτα, πάνω από 9-10 ώρες για τους περισσότερους μετά το πρώτο σημάδι συναγερμού, η κατάσταση παραμένει αναλλοίωτη. Γιατρός που για ώρες έμεινε εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό είπε στο mega, «Τόσοι άνθρωποι εγκλωβισμένοι για τόσες ώρες στο έλεος στην Αττική Οδό».

Οι εικόνες από τον αυτοκινητόδρομο θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο με σκόρπια αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά, την εικόνα και τους στρατιώτες να μοιράζουν νερά και σάντουιτς στα χέρια.

Η στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, ξημερώματα με τα Χάμερ. Οι πολίτες παρατάνε τα αυτοκίνητα και τρέχουν να σωθούν. Στις αποβάθρες του προαστιακού, εικόνες με επιβάτες αλλόφρονες να πηδάνε στις γραμμές για να προλάβουν ο ποιον συρμό βρουν διαθέσιμο.