O κορονοϊός μπορεί να στοιχίζει καθημερινά δεκάδες ζωές σε ολόκληρη τη χώρα, όμως ορισμένοι γονείς στη Θεσσαλονίκη αρνούνται να αλλάξουν στάση.

Όχι μόνο δεν στέλνουν σχολείο τα παιδιά τους, αλλά ψάχνουν συνεχώς νέους τρόπους για να είναι καλυμμένοι. Όπως αποκάλυψε o διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, Αθανάσιος Φροσύνης στην ιστοσελίδα grtimes.gr, «αρκετοί είναι οι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κι έχουν σκεφτεί διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να αποφύγουν την αυστηροποίηση του νόμου και τις προβλεπόμενες ποινές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Μία από αυτές, είναι να καταθέτουν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αιτήματα εξαίρεσης παρακολούθησης μαθημάτων των παιδιών, καθώς ψάχνοντας στο ίντερνετ βρίσκουν σχολεία ανά τον κόσμο που παραθέτουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης. Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά με γονείς που έχουν βρει σχολεία μέχρι και την Αλάσκα ή την Μοντάνα των ΗΠΑ. Αυτό δεν είναι το μοναδικό τέχνασμα που σκέφτονται, αλλά όπως και να έχει τέτοιου είδους αιτήματα φυσικά και δεν γίνονται αποδεκτά» συμπληρώνει ο Αθανάσιος Φροσύνης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πάντως, αν και δεν έχει αποδελτιώσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των παιδιών που απέχουν λόγω… γονιών από τα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης μετά την επανέναρξη των μαθημάτων και την αυστηροποίηση των ποινών, σημειώνει στο grtimes.gr, ότι «το ποσοστό των 50 περίπου μαθητών που απείχαν μέχρι πρότινος από τα μαθήματα, έχει σαφώς μειωθεί, αφενός γιατί τέτοιου είδους αιτήματα εξαίρεσης δεν έχουν γίνει αποδεκτά, αφετέρου γιατί ένα μέρος των γονιών έχει συνετιστεί».